Nu aveam de gând să scriu un articol despre acest subiect, dar mi-a atras atenţia un lucru care m-a făcut să scriu despre aşa ceva. Cum am obiceiul (şi zic că e un obicei bun), zilnic îmi verific statisticile site-ului şi mai ales verific cuvintele-cheie care s-au căutat pe site în ziua respectivă. Azi, studiind puţin statistica, am găsit următoarea căutare: “rugaciunea- o prioritate in viata adolescentilor”.

Din totdeauna am dorit ca site-ul nostru www.totalschimbat.ro să fie un loc pentru cei care intră şi caută răspunsuri la întrebări personale, întrebări care necesită un răspuns bazat pe Biblie, acesta să fie locul unde să afle adevărul. Nu de puţine ori echipa noastră a scris multe articole care erau un răspuns la întrebările unora, şi aşa vom face şi în viitor.

Despre subiectul din acest articol vom vorbi în câteva rânduri şi voi încerca să explic de ce este nevoie şi chiar o prioritate rugăciunea pentru un tânăr adolescent.

Ȋn primul rând, adolescenţa este aceea perioadă de transformare a unui tânăr sau a unei tinere atât fizic cât şi psihic. De asemenea, adolescenţa mai poate fi clasificată ca şi o etapă de mijloc între copilărie şi maturitate, etapă în care, de cele mai multe ori, din cauza cunoştinţelor minime pe care adolescenţii le au cu ceea ce se întâmplă cu ei, dau greş.

Un posibil răspuns la câteva dintre întrebările adolescenţilor le găsim pe paginile Sfintei Scripturi, şi vom prezenta câteva versete care ne vor ajuta să înţelegem mai bine.

Ȋn Pslamul 119 cu versetul 9 găsim scris următoarele: “Cum îşi va ţinea tânărul curată cărarea?”, iar răspunsul vine tot în acest verset cu partea a doua care spune aşa: “Ȋndreptându-se după Cuvântul Tău”, adică după Cuvântul Domnului, după Biblie.

“Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău, şi nu lepăda îndrumările mamei tale” (Proverbe 1:8). Din cauza rebeliunii şi a transformării lor (adolescenţilor), ei cred că lumea devine cumva “pe dos”, iar adeseori sfaturile părintilor şi îndrumările devin doar nişte vorbe aiurite spuse de nişte “babaci”, iar din această pricină nevoia de rugăciune devine importantă.

O altă cauză pentru care un adolescent are nevoie de rugăciune, este rugăciunea pentru a-l feri de ispite. Ȋn Proverbe 1 versetul 10 spune: “Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” iar în versetul 15 aflăm sfatul următor “fiule, să nu porneşti la drum cu ei, abate-ţi piciorul de pe cărarea lor!”

Fiindcă ispitele, problemele şi nevoia de a afla răspunsuri la tot felul de întrebări, cei care sunt în perioada adolescenţei, trebuie să înţeleagă căci rugăciunea este o prioritate în viaţa lor. Fără acest scut, războiul în care au intrat îl vor pierde cu siguranţă.

Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te ocrotească, drag adolescent!