Adolescenti

Importanţa rugăciunii în viaţa adolescenţilor

Nu aveam de gând să scriu un articol despre acest subiect, dar mi-a atras atenţia un lucru care m-a făcut să scriu despre aşa ceva. Cum am obiceiul (şi zic că e un obicei bun), zilnic îmi verific statisticile site-ului şi mai ales verific cuvintele-cheie care s-au căutat pe site în ziua respectivă. Azi, studiind puţin statistica, am găsit următoarea căutare: “rugaciunea- o prioritate in viata adolescentilor”.

Din totdeauna am dorit ca site-ul nostru www.totalschimbat.ro să fie un loc pentru cei care intră şi caută răspunsuri la întrebări personale, întrebări care necesită un răspuns bazat pe Biblie, acesta să fie locul unde să afle adevărul. Nu de puţine ori echipa noastră a scris multe articole care erau un răspuns la întrebările unora, şi aşa vom face şi în viitor.

Despre subiectul din acest articol vom vorbi în câteva rânduri şi voi încerca să explic de ce este nevoie şi chiar o prioritate rugăciunea pentru un tânăr adolescent.

Ȋn primul rând, adolescenţa este aceea perioadă de transformare a unui tânăr sau a unei tinere atât fizic cât şi psihic. De asemenea, adolescenţa mai poate fi clasificată ca şi o etapă de mijloc între copilărie şi maturitate, etapă în care, de cele mai multe ori, din cauza cunoştinţelor minime pe care adolescenţii le au cu ceea ce se întâmplă cu ei, dau greş.

Un posibil răspuns la câteva dintre întrebările adolescenţilor le găsim pe paginile Sfintei Scripturi, şi vom prezenta câteva versete care ne vor ajuta să înţelegem mai bine.

Ȋn Pslamul 119 cu versetul 9 găsim scris următoarele: “Cum îşi va ţinea tânărul curată cărarea?”, iar răspunsul vine tot în acest verset cu partea a doua care spune aşa: “Ȋndreptându-se după Cuvântul Tău”, adică după Cuvântul Domnului, după Biblie.

“Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău, şi nu lepăda îndrumările mamei tale” (Proverbe 1:8). Din cauza rebeliunii şi a transformării lor (adolescenţilor), ei cred că lumea devine cumva “pe dos”, iar adeseori sfaturile părintilor şi îndrumările devin doar nişte vorbe aiurite spuse de nişte “babaci”, iar din această pricină nevoia de rugăciune devine importantă.

O altă cauză pentru care un adolescent are nevoie de rugăciune, este rugăciunea pentru a-l feri de ispite. Ȋn Proverbe 1 versetul 10 spune: “Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” iar în versetul 15 aflăm sfatul următor “fiule, să nu porneşti la drum cu ei, abate-ţi piciorul de pe cărarea lor!”

Fiindcă ispitele, problemele şi nevoia de a afla răspunsuri la tot felul de întrebări, cei care sunt în perioada adolescenţei, trebuie să înţeleagă căci rugăciunea este o prioritate în viaţa lor. Fără acest scut, războiul în care au intrat îl vor pierde cu siguranţă.

Dumnezeu să te binecuvânteze şi să te ocrotească, drag adolescent!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

  1. Domnul sa va binecuvinteze pentru investitia pe care o faceti… si sa faca sa lumineze fata Lui peste toti adolescentii de pretutindeni… !!

  2. Pacea Domnului sa fie pt cat mai multi ado, dar nu numai, cautarea prioritara! M a bucurat articolul, e incurajator si pt mine, o mama a unui adolescent mic(13 ani). Numai ce i am confiscat un telefon datorita unor mesaje cu similari dintr un grup in care i se scriau mesaje care incepeau cu ” F…” varianta engleza. M am vazut total responsabila in calitate de mama crestina sa veghez si sa il indrum pe copil spre anturaje cuminti. Acum e vb de un forum de prieteni si prietene. Una din fete scrie cu ” f…” ca onceputuri de propozitie. FRUMOS ATI ALES SA SCRIETI DESPRE importanta rugaciunii care le va contura si cautarile vietii incepand de cat de timpuriu! Multumesc si eu, mama, ca existati pt adolescentii nostri si oricare ochi care intra pe site ul vostru! DOMNUL SA VA RADPLATEASCA!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button