BisericaEditoriale

Cincizecimea: Ziua de naştere a Bisericii

„În ziua Cincizecimii erau toţi împreună în acelaşi loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească, după cum le da Duhul să vorbească.” Faptele Apostolilor 2:1-4

 Înainte de înălţarea lui Isus la cer, El le-a poruncit ucenicilor să nu se depărteze de Ierusalim şi să aştepte făgăduinţa Tatălui. Aceea că vor fi botezaţi cu Duhul Sfânt. La exact zece zile de la înălţare, planul lui Dumnezeu a fost dus la îndeplinire. Toţi cei care se aflau în casă s-au umplut de Duh Sfânt. În felul acesta a devenit realitate profeţia lui Ioel care afirma: „…voi turna Duhul Meu peste orice făptură”. 

În ziua Cincizecimii s-a născut Biserica primară. Duhul Sfânt a făcut posibil acest lucru. De-a lungul timpului, Biserica s-a înmulţit cu ajutorul Duhului Sfânt. De la un mic număr de iudei, în urmă cu două mii de ani, s-a ajuns la milioane de creştini, din orice neam, care Îl glorifică pe Dumnezeu şi aşteaptă venirea Sa. Biserica are în componenţă oameni din absolut orice clasă socială, etnie, rasă. Acest lucru arată că dragostea lui Dumnezeu pentru oameni este egală. În ochii lui Dumnezeu nu există discriminare.

Venirea Duhului Sfânt pe pământ a fost promisiunea lui Isus. Venirea Sa era necesară. El avea să Îşi înceapă lucrarea de mântuire în vieţile oamenilor, spre pocăinţă. Chiar şi în ziua de azi, El convinge omul de păcat şi îl îndreaptă spre pocăinţă, iar mai apoi îl sprijineşte în drumul către sfinţenie.

Datorită lucrării Duhului Sfânt, Biserica a rămas în picioare chiar şi în faţa celor mai aprige persecuţii. Numeroşi martiri şi-au dat viaţa pentru Numele lui Isus şi au refuzat să mai trăiască în felul lumii. De-a lungul secolelor, însă, Biserica a avut parte de conflicte interioare care au dezbinat creştinii. Ereziile, strecurate pe furiş, au contribuit la depărtarea creştinilor de Dumnezeu. Consecinţele nefaste se văd clar în zilele noastre: la ora actuală există mii de denominaţii religioase. Fiecare cu învăţătura ei.

Şi totuşi, Dumnezeu mai are o rămăşiţă de copii care caută să ţină în picioare învăţătura sănătoasă. Nu te uita la rasă, etnie, ci mulţumeşte lui Dumnezeu că Biserica primeşte în braţele sale noi convertiţi din orice colţ al lumii! Hai să mulţumim lui Dumnezeu pentru măreaţa lucrare pe care Duhul Sfânt o face în vieţile oamenilor! Că mai aduce la pocăinţă pe cei dragi, că harul Său nu a luat încă sfârşit. Şi, nu în ultimul rând, să mulţumim pentru Duhul Sfânt care a venit în noi. Oferă zi de zi cel mai frumos cadou dorit de Dumnezeu: o viaţă trăită în sfinţenie, un templu curat şi vrednic de dumnezeire. De asemenea, caută să experimentezi botezul cu Duhul Sfânt, care a fost dat spre creştere spirituală, o nouă treaptă pe calea credinţei! Nu uita: El încă mai împarte darul Său şi neamurilor! Profită din plin de timpul de har şi trăieşte experienţe unice cu Dumnezeu!

Tu eşti Biserica de azi! La mulţi ani!

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button