Adolescenti

De ce, Doamne, mӑ lași sӑ sufӑr?

“Puteai sӑ faci sӑ nu mӑ mai doarӑ așa, sӑ nu-mi mai plângӑ inima”, “De ce mӑ lași sӑ sufӑr?”, “De ce ai ȋngӑduit asta?”… sunt doar câteva ȋntrebӑri la care unii adolescenți și tineri cautӑ rӑspunsul. Vӑd zilnic tot felul de mesaje de acest gen și tineri cu inima sfâșiatӑ care ȋși ȋngroapӑ amarul ȋn suflet și ȋncearcӑ sӑ uite ceea ce recent  le-a sfâșiat inima.

Bineȋnțeles, cred cӑ știți deja despre ce vreau sӑ vorbesc. Relații, relații și iar relații de “prietenie” categoric, numai cӑ prietenia unora, care se pare cӑ e cam amoroasӑ, duce la o urӑ și o vrajbӑ de o vreme. Dacӑ unora li se pare e la modӑ sӑ ai “iubit/ӑ” și adolescent ori tinerel fiind ar fi și pӑcat sӑ nu ieși și tu cu o fatӑ frumoasӑ la un suc, altora ( cӑ practic vorbind dupӑ ce pӑrӑsesc relația devin alți oameni ) li se pare cӑ e normal sӑ ȋl tragӑ la rӑspundere pe Dumnezeu și sӑ Ȋi adreseze tot felul de ȋntrebӑri la care ei nu au rӑspuns pe moment. Bineȋnțeles cӑ ȋnainte de a intra ȋn relația ta, Dumnezeu a vrut sӑ te avertizeze și sӑ ȋți spunӑ: “Dragul meu, dacӑ nu mӑ asculţi și nu urmezi ce este bine pentru tine și pentru cel de lângӑ tine, vei avea de suferit, asta doar dacӑ nu vei asculta de glasul Meu.”

Unii, dacӑ stai puțin de vorbӑ cu ei și ȋncerci sӑ le explici cӑ sunt prea imaturi și nu știu prea multe despre ce ȋnseamnӑ a avea o relație și când e momentul potrivit pentru acesta, trebuie sӑ te mulțumești ( ca și pӑrinte sau prieten ) dacӑ nu vei fi puțin ȋnfruntat de cӑtre istețul din fața ta spunându-ți așa la “mișto” cӑ e normal sӑ cunoascӑ și el/ea pe cineva, cӑ doar de aceea este tânӑr… sӑ evolueze și el ȋn chestii d’astea.

Nimic mai mult și fӑrӑ ȋmpotriviri mari, Dumnezeu te lasӑ de capul tӑu cӑ de aceea are omul libertate, pentru cӑ i-a dӑruit-o El, și tinerelul nostru sau tinerica pleacӑ plini de bucurie cӑ Dumnezeu nu le mai zice nimic, gândind ȋn sinea lor “vezi, Dumnezeu e de acord cu asta, pentru cӑ dacă nu era, ȋmi vorbea, nu!” Sigur! Numai cӑ Dumnezeu nu vorbește cam pe la ce orӑ vrem noi și cam când ne trezim și noi cӑ avem vreo problem mai gravӑ, și ar trebui sӑ știm ce ne vorbește Domnul.

Ȋți continui drumul tӑu ȋn mentalitatea pe care o ai pânӑ ajungi sӑ fii sleit de puteri și plin de amӑrӑciune și atunci ȋți aduci aminte de spusele lui Dumnezeu. De data aceasta Dumnezeu doar ȋți reamintește: “Nu ai vrut sӑ asculţi. Acum suportӑ consecinţe, dragul meu.”

Și așa se repetӑ istoria iar și iar la milioane de tineri, care odatӑ le vorbești și de douӑ ori uitӑ…

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

8 Comments

      1. Adevarat… privind de sus, vedem o generatie fara speranta. Totusi ar fi una – aceea ca Dumnezeu ne iubeste si ne iarta (pe noi parintii) ca nu am rezolvat mai devreme cu problemele lor. 🙁

  1. Chiar vorbeam cu cativa parinti despre copiii lor, adolescenti. Erau foarte sinceri si recunosteau ca i-au scapat din mana. Stiau foarte bine unde au gresit, insa nu s-au putut abtine, de dragul lor (sa nu le ofere totul, sa le refuze micile pretentii etc etc). Nu aveau vreo urma de solutie in vorbele lor. Le-am spus despre Hristos. Aprobau tacuti. E atat de departe de ei acest gand, incat parea un pic deplasat…

  2. E adevarat, mai e si anturajul, exemplul pe care il dau vedetele si multe altele. .. Ne ramane rugaciunea si credinta ca ei se vor indrepta la timp. Nu pot sa nu repet iar si iar ca si unii dintre noi (e cazul meu) am facut greselile lor.

    1. Cu totii gresim. Insa uneori greselile altora ar trebui sa ne fie spre indreptarea noastra, dar se pare ca unii cad chiar in greselile pe care chiar prieteni apropiati le fac. Nu prea putem sa ii schimbam noi pe unii, doar Dumnezeu o poate face. Insa ce putem face este sa ne rugam pentru ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button