Editoriale

Hoții, vardiștii și pocăitu’ lu’ pește

“Un peşte cu dinţi are acelaşi gust ca peştele fără dinţi.” ( Proverb Afgan)

Zilele trecute am descifrat un mare mister care timp de câteva luni mi-a provocat dureri de cap în urma încercărilor de a-l descifra. Mă tot gândeam… de ce mașinile care au semnul peștelui lipit pe ele rulează cu o așa mare viteză? Oare șoferii se simt cercetați și sunt “plini de Duhul Sfânt” în așa fel încât încalcă toate regulile de circulație? Poate copiii au pus mâna pe mașina tatălui și profită la maximum…?

Mă mai întrebam de ce alți șoferi, cu acest semn lipit pe mașină, încep să se zbată ca peștele pe uscat și să gesticuleze în timp ce alți participanți la trafic le creează probleme. Sau de ce alți conducători de autoturisme Dacia de culoare galbenă, pe care vezi scris “ISUS TE IUBEȘTE!”, rulează cu o așa viteză, că uneori chiar ai impresia că vor să te trimită cât mai curând în brațele lui Isus.

Mi-am dat seama că aceștia nu au auzit cântecul “Unde pleci, prietene grăbit?”…

Nu știu, gândeam eu că poate cei cu semnul peștelui sunt urmăriți de cineva. Cei cu “Isus te iubește” aleargă după ei să-i încurajeze, iar cei care gesticulează la volan sunt pe moarte și au nevoie de apă.

După atâtea încercări de a înțelege ce se petrece în trafic, am vrut să-mi lipesc un semn mare de întrebare pe mașină, însă în urma deciziei de a-mi vinde mașina, am rămas doar pieton și uite așa am avut timp să cercetez cât mai bine acest fenomen. Pe lângă faptul că am mai multă activitate mergând pe jos și că uneori stau ca pe ace în tramvaiul 41 (mai bine stau eu pe ace decât să fiu înțepat de alții), am învățat să stau cât mai aproape de oameni. Uneori atât de aproape încât am impresia că devin claustrofob când în mijloacele de transport ne înghesuim ca cei din India în trenuri. În fine…mă întorc la subiectul meu și vreau să vă spun că azi  mă rog pentru frații mei șoferi care au semnul peștelui pe mașină, fiindcă am descoperit misterul. În timp ce stăteam într-o stație de tramvai, am văzut în trafic o mașină care avea lipit pe ușa de la portbagaj un abțibild cu un rechin. Acesta este misterul…

Rechinii sunt hoții…Frații vitezo-evangheliști cu “Isus te iubește”  sunt vardiștii, iar peștii iubesc viteza și calcă pedala în Numele Domnului.

Dumnezeu să aibă milă!

Alin Jivan
© Flacara Inchinarii Media

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button