Adolescenti

Pot avea încredere în el?

Întrebare: Prietenul meu îmi tot spune să am încredere în el. Ar trebui?

Răspuns: Băieţii au o zicală veche de când lumea şi pământul care sună cam aşa: “Spune-i unei fete ce vrea să audă şi vei obţine ceea ce vrei”. Băieţii ştiu că dacă spun cuvinte de genul “Te iubesc”, “Eşti unica fată pentru care am simţit ceva vreodată” sau “Eşti cea mai frumoasă fată din lume” pot să o înnebunească de cap pe fata respectivă. Asculţi aceste cuvinte şi “te laşi dusă de val”. Apoi, în clipa în care eşti vulnerabilă, el trece la fapte. Dacă prietenul tău încearcă fără încetare să te convingă că îţi merită încrederea, există şanse ca el să nu o merite. Fii atentă să nu te laşi înduplecată, indiferent de ce ar spune cineva. Comportamentul lui este cel mai important, nu vorbele. Când vine vorba de încredere, faptele spun mai mult decât o mie de vorbe. Dacă te presează mereu cu aceste cuvinte: “Ai încredere în mine” sau “suntem majori, suntem cu capul pe umeri, şi ştim ce avem de făcut” trebuie să fi 100% convinsă că el caută un motiv şi un scop ca apoi el să îţi câştige încrederea, şi să treacă la fapte.

Pentru a-ţi câştiga încrederea nu e nevoie de presiune si alte cuvinte care să îţi amintească de acest lucru, încrederea ţi-o va căştiga pe parcursul creşterii relaţiei voastre în funcţie de comportamentul său.

Redactat de Silviu Firulete, cu referire la Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button