Rugaciune

Rugӑciune pentru creṣtinii persecutaţi din Turkmenistan

În  Turkmenistan, una dintre republicile ce au format fosta Uniune Sovietică, se întâlnesc multe reminiscenţe comuniste şi după proclamarea independenţei. Acestor reminiscenţe comuniste, s-au adăugat însă şi influenţele musulmanilor sunniţi, cărora li se acordă o autoritate din ce în ce mai mare. Datorită acestui fapt, în Turkmenistan nu este permisă tipărirea de literatură creştină, iar străinii suspectaţi de activităţi religioase sunt expulzaţi.

                Cea mai mare problemă a creştinilor evanghelici este că nu primesc autorizaţii pentru biserici şi clădiri în care să se închine. Iar atunci când se întâlnesc în case, sunt amendaţi, li se pune sechestru pe casele în care au fost descoperiţi şi li se diminuează salariul celor ce sunt angajaţi.

Sergeldz Atakov, un creştin din Turkmenistan a fost arestat şi închis în 1999, fiind acuzat că nu a plătit anumite taxe faţă de stat. Sumele de bani care i s-au cerut însă să le plătească,  erau pretenţii fără suport legal ale autorităţilor, care doreau ca în acest fel să-l împiedice pe Sergeldz să-şi continue slujirea lui creştină.

                Deşi a fost eliberat în 2002  după ce şi-a ispăşit toată pedeapsa, autorităţile îi cer şi acum să-şi achite datoria, spunându-i că altfel nu va beneficia de niciun fel de drept civil sau cetăţenesc.

Rugaţi-vӑ pentru:

  • bisericile care aşteaptă autorizaţii de funcţionare sau de construcţie;
  • grupele de părtăşie şi studiu biblic care se adună în ascuns;
  • cei  ce sunt amendaţi sau arestaţi, pentru că sunt angajaţi într-o slujire creştină.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button