Meditatii

Ce spune lumea?

“Pentru ca oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, Se va rusina si Fiul Omului, cand va veni in slava Tatalui Sau impreuna cu sfintii ingeri.’’ Marcu 8.38

Într-un război căzuse prizonier fiul regelui. Imparatul, care l-a luat prizonier, i-a spus: ,,Mergi prin cetate cu un vas plin de apa, din care sa nu cada nicio picatura; indata ce va cadea o picatura, va cadea si capul tau!’’ Dupa infatisare, prizonierul arata ca este cineva. S-a gandit: Ce va spune lumea? Dar ce va face un om, ca sa-si scape viata!
A luat deci un vas plin cu apa si l-a dus prin cetate. S-a inapoiat cu vasul fara sa fi varsat o picatura. Atunci imparatul, care a stiut ca prizonierului ii va fi rusine de lume, fiind fiu de rege, l-a intrebat: ,,Ce a spus lumea? S-au uitat toti la tine? Ce au vorbit intre ei?’’ “-Nu am vazut nimic, n-am auzit nimic.’’ “-De ce?’’ “-Ochii mi-au fost numai la vasul cu apa; am avut grija sa nu cada vreo picatura din el. Nu stiu ce a spus lumea, nu m-am uitat la ea, ca sa stiu cum m-a privit.’’ Intamplarea aceasta trebuie sa ne vorbeasca si noua. Este o robie sa fim mereu apasati de gandul: ce va zice lumea? Si daca ne intoarcem la Dumnezeu, si daca ramanem mereu indiferenti fata de Evanghelie, lumea va spune ceva. De aceea sa nu ne rusinam de Mantuitorul! Daca avem privirile credintei noastre indreptate spre Capetenia si Desavarsirea mantuirii, nu ne va pasa daca lumea ne va vorbi de rau sau daca va vorbi de noi.

© Sămânţa Bună

 

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button