În care oglindă te uiți?

0
113

Probabil crezi că acest articol e special conceput  pentru femei, pentru că în concepția unanim vehiculată  de bărbați, femeile petrec cel mai mult timp în fața oglinzii. De data aceasta,însă, articolul e valabil pentru ambele sexe.

Fiecare dintre noi avem trei oglinzi, în care, vrem nu vrem, ne oglindim chipul și viața, unii mai mult, alții mai puțin. E drept, nu-i benefic să pierzi vremea în oglindă prea mult, însă consider că într-una din cele trei oglinzi ar fi bine să ne oglindim cel mai des. Dar mai întâi, hai să-ți spun despre ce oglinzi e vorba.

Prima oglindă e cea personală. Privim în ea deseori și interesant, de fiecare dată vedem doar calitățile și părțile bune. Nu ne arată niciodată pe unde suntem murdari sau pe unde am greșit. Întotdeauna ne transmite că noi suntem cei buni și corecți, iar ceilalți sunt cei răi și corupți.

O a doua oglindă e cea a celor din jur, în care culmea, privim destul de des. Suntem extrem de curioși cum ne văd ceilalți, ce lucruri au de zis despre noi, ce părere și-au format despre caracterul nostru. Și în consecință, avem mare grijă de imaginea pe care această oglindă o reflectă. Ne pasă prea mult de imaginea lasată celor din jur, astfel încât suntem în stare cam de orice, doar ca să ne păstrăm imaginea nepătată.

Dar există și o a treia oglindă, cea a lui Dumnezeu, în care, trebuie să recunoaștem, nu prea ne place să privim. De fiecare dată când privim în ea, vedem aspecte pe care în celelalte două oglinzi nu le-am văzut. Oglinda aceasta ne arată exact cum suntem, cu bune, cu rele. Cu calități, cu defecte. Și privind în ea, te îndeamnă la schimbare. Și cine vrea schimbare, când totul merge atât de bine și imaginea din primele două oglinzi e atât de bună ?

Știi prea bine că imaginea din primele două oglinzi în mare parte e falsă. Și la fel de bine știi că imaginea care contează cu adevărat în fața lui Dumnezeu e cea pe care o arată oglinda Sa. E timpul să faci o schimbare și să privești în oglinda care arată adevărul. Nu trebuie să faci decât o alegere !

Preluat din Revista Respiro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.