ArticoleEditoriale

Dumnezeu, între dragoste și dreptate

Vi s-a întâmplat vreodată să nu puteți accepta gândul că mulți oameni cumsecade vor merge în iad? Dar ideea că cei mai răi criminali ar putea să se plimbe pe străzile de aur ale raiului? Dacă este să credem Biblia în mod literal, așa va fi! Există o imaginară zbatere teologică între ”Dumnezeu este dragoste” și ”Dumnezeu este drept”, pe care predicatorii o exploatează de la caz la caz, pentru a motiva oamenii la iubire de Dumnezeu, sau la frică de Dumnezeu. Acum eu întreb: care pe care?…

De fapt, dragostea și dreptatea lui Dumnezeu nu și-au declarat război niciodată. Ele sunt atribute divine, fac parte din caracterul divin și se armonizează perfect, raportându-se la atitudinea omului. Dumnezeu iubește atât de mult încât, dacă toată lumea se pocăiește, toată lumea are loc în rai! Dar este și așa de drept, încât dacă nimeni nu vrea să se pocăiască, Dumnezeu nu se va plictisi o eternitate, nici nu se va jena să-i trimită pe toți oamenii în iad!

Data viitoare, când vezi un om cumsecade, întreabă-l dacă Îl are pe Domnul Isus ca Mântuitor personal. Ca nu cumva să ajungă un om cumsecade în iad. Și când vei întâlni un tâlhar, întreabă-l același lucru. Pentru că are mari șanse să ajungă în rai. Și unul și altul, numai dacă se pocăiesc!

Dar dacă le vorbești de Dumnezeu, nu uita să le spui că El iubește dreptatea!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button