BisericaRugaciune

Rugăciune pentru Creştinii persecutaţi din Yamen

Yamen este unul dintre cele mai vechi centre ale civilizaţie din Orientul Apropiat. Potrivit prevederilor constituţiei, în Yamen, Islamul este religie de stat, iar Sharia (legea islamică) este sursa întregii legislaţii. Cu toate acestea, cultele (altele decât islamul), sunt libere să se închine şi să practice actele de cult potrivit convingerilor personale, iar membrii acestora sunt acceptaţi să poarte veşminte sau insemne confesionale.

Deşi Constituţia garantează libertatea religioasă, acest drept este deseori restricţionat în practică. Nu este permisă construirea de noi locaşuri de cult fără o autorizaţie prealabilă, iar convertirea de la musulmanism la o altă religie este considerată apostazie, o crimă pedepsită cu moartea.

În noiembrie 2004, autorităţile din regiunea Ibb din sudul Yamenului au arestat 20 de cetăţeni musulmani care s-au convertit la creştinism şi i-au supus la un amplu interogatoriu pentru a afla mai multe detalii despre creştini. Toţi aceştia au fost bătuţi, obligaţi să identifice deţinuţi creştini care au fost reţinuţi în alte anchete şi să plătească mită pentru a fi eliberaţi. După acest lung interogatoriu, au fost eliberaţi în ianuarie 2005.

Din rapoarte credibile a fost dat publicităţii faptul că cei ce deţin literatură non-musulmană sunt hărţuiţi de securitate şi poliţie, iar ocazional e-mailurile misionarilor străini şi a celor ce lucreză împreună cu aceştia sunt cenzurate pentru a fi descoperite şi probate actele de prozelitism.

Rugaţi-vă pentru:

  • aplicarea libertăţii religioase în Yamen;
  • membrii familiilor celor ce s-au întors la Dumnezeu;
  • misionarii şi organizaţiile creştine care lucrează în Yamen.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button