Meditatii

Purtători de păcat

Pentru ca Satana să reuşească să convingă o persoană să păcătuiască, el trebuie să ajungă cumva la mintea ei şi s-o facă să cugete la lucruri păcătoase. Problema pentru Satana este cum să ajungă la minte şi să schimbe felul de gândire. El nu poate – ca să zicem aşa – să deschidă pur şi simplu uşa şi să intre. Aşa cum se răspândesc frigurile galbene tot aşa poate Satana să răspândească păcatul. Poţi să stai alături de o persoană bolnavă de friguri galbene şi să fi sigur că nu te vei îmbolnăvi, afară numai dacă un anumit soi de ţânţar muşcă persoana bolnavă şi apoi te pişcă. Ţânţarul ia virusul bolii din sângele persoanei bolnave şi-l introduce în sângele tău. Acolo, virusul poate creşte şi, în cele din urmă, poate chiar să te omoare. Ţânţarul este numit purtător de boală.
Walter Reed, a descoperit cum se răspândesc frigurile galbene. În 1900, el a fost trimis de Armata Statelor Unite în Cuba, spre a combate această boală teribilă, care ameninţa să nimicească întreaga oştire. Odată ce Reed a identificat ţânţarii ca purtători de boală, el a fost în
măsură s-o stârpească din Cuba prin nimicirea insectelor. Dacă este să ne protejăm pe noi înşine împotriva virusului păcatului, atunci trebuie să descoperim ce fel de purtători foloseşte Satana spre a ne produce cugete păcătoase. Unele din cele mai obişnuite purtătoare de păcat sunt cărţile, revistele şi ziarele rele. Când citim despre faptele rele ale altor oameni, faptele acelora se imprimă în celulele creierului nostru. Memoria le recheamă în timpul nostru liber. În timp ce cugetăm la faptele păcătoase ale altora, suntem ispitiţi, din ce în ce mai mult, să comitem noi înşine aceleaşi fapte. Programele de cinema şi televiziune pot fi , de asemenea, folosite ca purtători spre a ne infecta cu gândurile lui Satana. El mai poate folosi şi conversaţiile
cu prietenii noştri.
Dacă dorim o viaţă curată, noi trebuie să avem cugete curate. Dacă dorim cugete curate, trebuie să fim cu băgare de seamă la ce intră în mintea noastră.
Din acest motiv, Dumnezeu ne-a sfătuit: „Aceia care nu doresc să cadă pradă
înşelăciunilor lui Satana trebuie să-şi păzească bine căile sufletului; ei trebuie
să evite să citească, să vadă şi să audă ceea ce va sugera cugete necurate”
(Happiness
Homemade, p. 152)

© Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button