DocumentareEditoriale

Documentar despre Medicina alternativă – Partea a III-a

Ioan Ciobota:

Va invitam sa urmariti partea a 3-a a documentarului despre Medicina alternativa.

Vorbim despre Homeopatie, Radiestezie, Acupunctura, Reflexologie sau Presopunctura, Bioenergie, Cristaloterapie si alte tehnici asemanatoare.

Pentru inceput Prof. Dr. Iosif Ton, cu un raspuns la intrebarea „in ce masura aceste tehnici pot fi de folos si in ce masura pot fi daunatoare?”

Prof. Dr. Iosif Ton:

Tehnica in sine ma leaga de spiritele acelea care au inventat-o si care au introdus-o. Asa ca mare atentie pentru cei care cred ca pot sa preia tehnicile dar sa nu se implice cu spiritele care au inventat acele tehnici.

I.C. :

Ce este radiestezia si cum functioneaza, ne raspunde un radiestezist si inforenergetician:

Radiestezist si inforenergetician:

Se poate spune ca radiestezia este arta de a utiliza indicatoarele radiestezice, facand sa intervina voluntar activitatea INCONSTIENTA, pentru a ajuta la descoperirea a tot ce este ascuns facultatilor normale ale individului.

Prof. Ernest Valea, specialist in religii orientale si doctrine oculte:

În aproape toate cazurile – si aceasta ar trebui sa ne atraga atentia – persoana umana este definita altfel decat in crestinism, la fel si Dumnezeu.

Aproape intotdeauna omul este definit ca o entitate energetica – fie ca o suma de mai multe trupuri sau mai multe corpuri, din care unul singur este cel pe care il stim in mod traditional ca fiind trupul fizic, fie ca o particica din „energia universala” care se regaseste in fiecare din noi.

Fata de crestinism, unde se spune ca omul este o fiinta personala creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, care isi gaseste „energia” – ca sa folosesc acelasi termen – in Dumnezeu, adica nu poate subzista prin sine insusi ci numai prin Harul lui Dumnezeu, diferenta este colosala.

I.C.:

Vindecarea trebuie sa aiba loc cu orice pret ?

Dr. Ileana Radu – medic crestin:

Eu cred ca vindecarea nu trebuie sa aiba loc cu orice pret, pentru ca „pretul” il plateste pacientul si medicul care aplica remediul. Un medic responsabil si un medic care practica intr-o atitudine etica, trebuie sa se gandeasca la acest pret.

Este aproape caraghios ca unii doctori sau unii oameni educati cred ca exista Dumnezeu – poate un dumnezeu asa de tipul ideii sau un dumnezeu care este o forta universala sau o energie universala, dar cand este vorba despre Diavol, unii dintre ei nu cred ca exista si Diavol.

Este ca si cum personificarea raului sau personificarea Diavolului ar fi mai dificila decat presonificarea Binelui.

Dr.Cosmin Ciui:

Are vreun rol Cristos in procesul de vindecare a acestei persoane?

Mircea Iorga, bioenergoterapeut si vindecator cu ajutorul cristalelor:

Persoana care se doreste vindecata energetic este bine sa fie cat mai aproape de credinta si sa il aiba pe Domnul Isus Cristos in suflet.

Dr.Cosmin Ciui:

Cat de importanta este credinta acestei persoane in vindecarea ei? Vindecarea este direct proportionala cu credinta persoanei?

Mircea Iorga:

Exista asa numita vindecare prin credinta, sunt persoane care se pot autovindeca doar prin credinta.

Exista persoane care sunt ajutate de aceasta credinta si creeaza un suport intre acestea si terapeut.

Apoi exista persoane total necredincioase, dar cu care totusi se poate lucra prin credinta terapeutului.

I.C.:

Care sunt implicatiile spirituale in cazul tratamentelor homeopatice?

Dr.Gheorghe Jurj, homeopat:

Ceea ce este „forta vindecatoare” in om, este numit „dinamis” si este de natura – spune Hannemann – de nenumit, de natura divina.

Este important faptul ca medicamentele homeopatice, remediile homeopatice nu provoaca o actiune la modul direct in organism, ci isca o reactie care este individuala si care reactie pune in miscare „forta vitala” a persoanei. Aceasta „forta vitala” a persoanei este in acelasi timp si forta vindecatoare si ea este de natura divina.

I.C.:

Exista cumva un sistem de ideologie in homeopatie in ceea ce priveste Dumnezeu sau Isus Cristos ?

Dr.Gheorghe Jurj, homeopat:

Este o disciplina pur medicala, desi „forta vindecatoare” este considerata de natura divina, desi in foarte multe scrieri homeopatice o sa vedeti invocat numele lui Dumnezeu, dar fiind o disciplina stiintifica, nu are o legatura directa.

I.C.:

In scrierile pe care le-ati intalnit, Dumnezeu cum este definit – este o forta divina, sau este o persoana sau este o energie?

Dr.Gheorghe Jurj, homeopat:

Este o forta divina.

I.C.:

Biblia Il defineste pe Dumnezeu ca fiind o persoana, cu care se poate comunica in mod direct. Omul poate aduce laude sau cereri inaintea lui Dumnezeu, poate sta de vorba cu Dumnezeu, iar Dumnezeu ii raspunde in mod direct, prin Duhul Sfant.

si Maria Morariu L-a cautat cu ardoare pe Dumnezeu si aceasta relatie personala cu El. Chiar daca era sincera in cautarile ei, ea a cautat aceasta cunoastere si comunicare intr-un loc gresit.

Maria Morariu:

La un moment dat a fost asa o invazie de literatura si de persoane care se ocupau cu tot soiul de tehnici de percepere a acestui „suprasensibil”, a „metafizicului”.

Una dintre acestea era radiestezia.

Am zis: „Doamne vreau sa vad, vreau sa incerc, ce-i asta, cum e, ajung la Tine, ce fac, cum se intampla?”

Am mers la aceste cursuri si daca e sa o luam de la inceput, ceea ce se numeste intuitie sau glasul inimii – instinctul – am simtit o bariera, o retinere in clipa in care l-am cunoscut pe acest om.

Dar el prezenta niste informatii destul de logice si documentate, pentru ca exista spiritul, exista sufletul, nu putem nega – perceptiile aceste la avem cu totii in noi, dar modul in care intram in comunicare, pe care acest om il prezenta, folosind acea bara metalica numita „ansa”, mi se parea suspect.

Prin aceste cursuri prezentate cu o „ansa”, cu un „raportor”, cu tot felul de grafice si scheme, puteai sa evaluezi in functie de cum se misca ansa in mainile tale – la ce nivel sub pamant se afla izvoare sau metale rare sau ce anume doreai sa cauti.

La un moment dat am zis: „Ceva nu este in ordine cu tehnica aceasta, ceva nu este in ordine aici”.

Simteam ca ceva nu este in ordine, ca nu este de fapt ceea ce au doream sa caut.

si faptul ca informatiile prezentate la aceste cursuri erau amestecate – cursurile incepeau cu o rugaciune – si erau prezentate la un moment dat tot soiul de citate din Biblie, toate acestea erau folosite de catre acest om tocmai pentru a invinge orice reticenta din partea unor persoane care erau credincioase si care cautau de fapt comunicarea cu Dumnezeu.

Dar la un moment dat, acea intuitie a mea a fost mai puternica decat nevoia de a sti si de a cunoaste, si am simtit ca orgoliul, mandria, toate aceste bine mascate in aceasta persoana si in altele din anturajul lui, nu puteau fi de la Dumnezeu. Deci o persoana care este un maestru si care trebuie sa ne invete pe noi si care prezinta asemenea „tare” de caracter, nu poate sa fie dupa voia lui Dumnezeu.

I.C.:

Cum circula „energiile universului” prin om sau cum s-ar putea creiona aceste energii conform definitiilor din acupunctura?

Ce sunt aceste „energii” – un flux de particule, o reverberatie de unde, un flux de spirite?

Dr.Ioan Ometa, acupunctor:

Energia este o unda cuantica, o vibratie. Nimic nu poate fi mai elocvent decat dandu-va un exemplu.

La baza gatului se gasesc o serie de puncte care fac un cerc la nivelul bazei gatului, care se numesc in acupunctura „ferestrele cerului”.

Aceste ferestre ale cerului pot sa fie uneori obstruate, blocate. Atunci individul are fie o durere de cap imensa, pentru ca energia care urca nu mai coboara si parca se umfla ca un balon in care sufli, fie are senzatia de ameteala, de cap gol, palid, semn ca energia nu urca prin aceste ferestre, nu poate sa urce prin „ferestrele cerului” care sunt o bariera.

Dar aceasta bariera este selectiva desigur si lasa sa treaca ceea ce trebuie si cand trebuie, si nu lasa sa treaca atunci cand nu trebuie sa lase.

Deci, faptul ca exista o energie care circula, este foarte clar. in clipa in care ai dat drumul la robinetul care este reprezentat de „ferestrele cerului”, individul in care secunde zice: „imi este mult mai usor capul, mult mai usor.” Este clar ca nu poate fi vorba decat de o energie care nu poate fi cuantificabila niciodata.

I.C.:

Cum se integreaza omul in univers?

Dr.Ioan Ometa, acupunctor:

In medicina chineza nici nu se concepe altfel ideea decat de integrare a omului in univers, considerand fiecare particica a lui drept impartita in 3 parti: cer, om, pamant.

De exemplu capul – este impartit in 3 parti – zona calotei craniene este cer, zona masivului facial este omul si zona mandibulara este pamantul. La torace, zona superioara este cer, zona mijlocie este om si zona inferioara este pamant.

Daca este sa consideram intreg organismul, capul este cer, trunchiul este om si picioarele sunt pamant. Deci nu exista in filozofia chineza a altfel de gandire decat de integrare pura si absolut completa a omului in univers.

I.C.:

Romulus Campan a cochetat o vreme cu practici de natura oculta.

– Asadar, exista cazuri de vindecare, dincolo de pendul, care da raspunsuri la anumite intrebari, chiar si legat de boli – cel care practica poate sa intrebe pendulul daca are boala cutare sau cutare.

Dincolo de aceasta minciuna, care spune ca cel care vindeca are dreptate, crezi ca ar fi indicat pentru un crestin sa nu apeleze sub nici o forma la astfel de practici, chiar daca i-ar aduce vindecare?

Romulus Campan:

Raspunsul este: un crestin sa NU apeleze sub nici o forma si pentru nici un motiv la serviciile oricat de credibile ale unui individ sau ale unei individe care, chiar daca incearca sa se apere cu Numele lui Dumnezeu – de fapt cu numele unui dumnezeu pe care nici nu il cunoaste, o dumnezeire pe care si-o inchipuie ca fiind Dumnezeul adevarat.

Deci sa nu aiba nimic de a face crestinul cu asa ceva, pentru ca astfel calca pe taram interzis si va trebui sa suporte consecintele.

Nu are ce sa caute un crestin la asa ceva, mai ales ca Scriptura spune in mod clar – nu are ce sa caute omul la alti dumnezei, nici la chipuri cioplite, nici la chipuri imaginare.

I.C.:

Revenim la homeopatie. Efectul ceaiurilor de plante este explicabil pe baza substantelor chimice continute de acele plante.

Gabriela Sabau foloseste remedii homeopatice, dar in remediile homeopatice cu dilutii mari nu mai exista nici o molecula de substanta activa, atunci cand diluarea substantei de baza depaseste  numarul lui Avogadro, care este 10 la puterea minus 23. Ramane doar „potentarea” de natura spirituala, asa cum o definesc homeopatii.

Gabriela Sabau:

Da, asa este. Este doar informatia in legatura cu ceea ce provoaca in organism acel remediu.

I.C.:

Cei care prescriu aceste remedii cu dilutii mari, in care ramane doar potentarea de natura spirituala, ce explicatii ofera, ce energie spirituala exista in acel remediu homeopatic?

Gabriela Sabau:

Este exclus sa nu observi ca este o forta mai puternica si mai mare decat forta omeneasca in aceste remedii.

Mai nou am citit despre o teorie a memoriei apei. Faptul ca in organismul nostru este foarte multa apa, organismul este alcatuit in mare parte din apa, s-ar pastra o memorie a apei – n-am inteles exact cum ar functiona asta…

Eu de 20 de ani n-am mai luat o aspirina din cauza tratamentului homeopat, iar pe copiii mei la fel i-am tratat homeopatic.

Mi se pare ca este o metoda extraordinar de eficace.

Prof.Dr. Iosif Ton:

Din experienta pe care am avut-o eu pana acum si cu bioenergia si cu aceste alte practici, am vazut ca fratii nostri N-AU DISCERNAMANT, si fara sa-si dea seama, zic: „Daca aici se vorbeste de Dumnezeu, ma duc si eu ca doar toti vorbesc despre Dumnezeu.” Dar nu vad ca fiind absent Domnul Isus Cristos de acolo, dumnezeul de care vorbesc acei oameni nu este Dumnezeul Bibliei, Dumnezeul adevarat, ci este dumnezeul veacului acestuia.

Uitati-va la 2 Corinteni 4:4 „dumnezeul veacului acestuia le-a orbit mintea, ca sa nu vada stralucind pe fata lui Cristos, Gloria lui Dumnezeu.” Cand nu-L mai vezi pe Domnul Isus Cristos si in El toata Gloria lui Dumnezeu, tie dumnezeul veacului acestuia ti-a orbit ochii.

I.C.:

V-as ruga acum o sugestie pentru ascultatorii nostri care nu sunt prea familiarizati cu notiunile teologice sau de medicina alternativa.

Prof.Dr. Iosif Ton:

In primul rand, impaca-te clar cu Dumnezeu, prin Domnul Isus. Cere-i Domnului Isus sa vina neconditionat in viata ta. Sa-L lasi sa spele tot ce-i rau acolo si sa schimbe tot ce nu-i place Lui in tine. Sa scoata afara tot ce  e rau acolo. Cere-i sa rupa orice dintre tine si duhurile rele. Pentru ca prin pacatele tale, prin viata ta, tu automat ai dat autoritate celui rau asupra vietii tale.

Cand il chemi pe Domnul Isus in viata ta, il chemi sa te spele de pacate, sa rupa legaturile care exista intre tine si cel rau, si il chemi sa se instaleze El ca Domn in viata ta.

El aduce Duhul Sfant acolo si te naste din Dumnezeu.

in momentul in care te-ai nascut din Dumnezeu, in momentul acela tu ii poti spune: „Tata”, si „Tata, in Numele Domnului Isus si prin puterea Duhului Sfant, daca Tu vrei sa ma vindeci, Tu ma vindeci. Dar, daca Tu vrei sa ma duc acasa, bucuria mea e mai mare sa ma duc acasa la Domnul”. Asa cum spune Apostolul Pavel: „Am o casa acolo si imi place mult mai mult sa parasesc trupul acesta si sa fiu acasa la Domnul.”

Copiii lui Dumnezeu nu se tem sa moara, pentru ca ei nu mor, ei merg acasa la Domnul. Pentru ei nu exista disperare: „Vai de mine, mor”. Pentru ei este bucuria de a merge acasa.

Cand Domnul mi-a dat cancer, in urma cu cativa ani de zile, eu am zis: „Poate asta-i calea, poate acum ma cheama Domnul acasa”. Domnul mi-a spus: „Nu. Mai stai acolo” dar eu eram fericit ca ma duc acasa la Domnul.

I.C.:

Ne intoarcem la radiestezie. Pentru practicarea Radiesteziei, este nevoie de o pregatire prealabila?

Radiestezist si inforenergetician:

Practicarea acestor tehnici fara o pregatire minima necesara, nu este benefica, sau chiar poate conduce la inrautatirea situatiei. in literatura de specialitate au fost semnalate si cazuri in care terapeutul neinstruit a preluat afectiunile bolnavului.

in afara de aceasta, ca in orice domeniu, au aparut falsi tamaduitori, care nu realizeaza nici un tratament, si care urmaresc obtinerea de castiguri simuland o astfel de activitate, profitand de disperarea bolnavilor sau de naivitatea lor.

I.C.:

Pe baza convingerilor lor de natura crestina, familia Tiriteu a renuntat sa o mai trateze homeopatic pe fetita lor, de teama implicatiilor spirituale negative asupra fetitei.

Ce le-ati recomanda celor care poate nu mai gasesc solutii in medicina clasica sau in alte metode de vindecare si atunci apeleaza la Medicina Alternativa, la metode Homeopate in cazul dumneavoastra?

Daniel Tiriteu:

Le recomand acelasi lucru pe care Apostolul Pavel ni-l recomanda noua tuturor si anume: „Cercetati toate lucrurile si luati ce este bun”.

Le recomand sa treaca in spatele aparentelor si sa gandeasca la rece. Este adevarat ca ne dorim sanatate mai mult ca orice, dar sa nu o cautam neaparat cu orice pret, sa nu o cautam cu pretul sufletului.

I.C.:

In afara de alte implicatii, remediile homeopatice pot avea si un efect palcebo?

Dr.Gheorghe Jurj, homeopat:

Efectul placebo exista la orice prescriere de medicamente. Dar, pacientii mei sunt pacienti care merg 10 ani de zile la alti medici. in 10 ani de zile, nici un medic n-a fost in stare sa-i dea un placebo care sa-l vindece, si vine fix la homeopat, care ii da un placebo cu care sa se vindece.

Cu aceasta situatie ma intalnesc eu in fiecare zi. Pacientii mei sunt de obicei pacienti care au fost aruncati la cosul de gunoi al alopatiei (medicina clasica).

Nu neaparat pentru ca au fost foarte grav, ci pentru ca nu li s-a dat de cap.

Acestia au avut prilej sa ia placebo timp de 10 ani de alopatie, si medicamente foarte scumpe. Pe cand aici cu cateva bilute se vindeca sau se fac foarte bine.

Deci in nici un caz nu este vorba de un placebo.

Cum functioneaza? Vindecarea este un mister. Eu respect „forta vindecatoare” si mi-e de ajuns ca functioneaza, iar treaba mea nu este sa gandesc asa.

stiu care sunt principiile pe care trebuie sa le respect cu strictete pentru a prescrie corect hoemopatic…

I.C.:

Care sunt totusi posibilitatile prin care poate interveni adevarata vindecare?

Prof.Ernest Valea:

Exista aici mai multe posibilitati prin care poate interveni adevarata vindecare. in primul rand poate ar trebui sa mentionam ca bolile care se vindeca prin aceste metode sunt de natura functionala, adica nu de natura organica.

Cu alte cuvinte se vindeca dureri reumatice, dureri de cap, etc.

Exista mai multe explicatii posibile. Una care este raspunzatoare in cele mai multe cazuri este efectul placebo. Efectul placebo consta in administrarea unui remediu care n-are absolut nici un efect de natura organica, deci nu poate vindeca o boala prin capacitatile sale biochimice, ci induce o stare de incredere pacientului, incredere in acest preparat, iar aceasta stare de confort interior, de acceptare a remediului, declanseaza in organismul sau anumite mecanisme necunoscute pana acum stiintei si care duc la vindecare.

Este bine cunoscut cazul producerii endorfinelor prin anumite efecte de acestea de tip placebo. Endorfinele sunt niste substante secretate de organismul uman care functioneaza precum morfina, deci reduc durerea.

Probabil ca in cazul acupuncturii efectul de eliberare a endorfinelor este cel mai puternic.

I.C.:

In ce consta tratamentul prin homepatie?

Dr.Ofelia Lugojan, homeopat:

Ca si remediu homeopat, in proportie de 80 % el provine din regnul vegetal – extrase de plante. Cealalta proportie de 20 % o reprezinta minerale, saruri naturale, sau chiar veninuri de serpi sau de paianjeni foarte rari.

Pentru ca la dilutii foarte inalte, acolo unde nu mai exista Numarul lui Avogadro, exista foarte multa „energie”.

Ca sa fiu pe inetelsul tuturor – daca in urma cu 20 de ani cineva ar fi venit si ne-ar fi prezentat un CD si ne-ar fi spus: „Aici am o biblioteca intreaga, am 60.000 de pagini”, probabil, cu inocenta sau ignoranta care ne caracteriza pe multi dintre noi la vremea aceea, i-am fi spus: „Cum sa fie aici 60.000 de pagini?”

Extrapoland, ceva asemanator se intampla in remediul homeopat.

I.C.:

Am intrebat-o pe doamna Gabriela Sabau cum a evoluat starea spirituala a dumneaei dupa inceperea tratamentelor homeopatice.

Gabriela Sabau:

Primul avantaj al tratamentului homeopatic a fost ca am inceput sa fiu mult mai atenta asupra modului de functionare a organismului meu. Discutia cu medicul homeopat este foarte larga – el te intreaba cum dormi noaptea, care este starea sufleteasca, care este starea mentala.

Deci te intreaba foarte multe lucruri care aparent n-au nici o legatura cu suferinta respectiva. Atunci am inceput sa ma cunosc mai bine, sa ma introspectez si sa vad exact cum functioneaza organismul meu.

I.C.:

Cum functioneaza principiul dilutiei?

Gabriela Sabau:

Este o intrebare foarte buna, pentru ca nu se stie exact cum functioneaza.

Vitul Kass, un inginer grec are o teorie care spune ca aceste dilutii actioneaza asupra organelor bolnave, intrand in rezonanta.

Organul bolnav emite niste unde care sunt de o anumita frecventa si remediile respective, care sunt de o anumita dilutie pot sa intre in rezonanta cu organul respectiv pe baza acestor unde sau radiatii, nu stiu cum sa le spun.

Deci el a emis aceasta teorie, care – din pacate – N-A  PUTUT  FI  VERIFICATA.

I.C.:

Cautam sa intelegem ce-i determina pe oameni sa creada teorii speculative, doar emise, DAR  NEDEMONSTRATE si neverificate.

Enunturi care de cele mai multe ori se dovedesc a fi aberatii. Care nu au nici un fel de suport in practica, care au fost emise de mintea cuiva, candva?

Ce-i determina pe oameni sa creada cu toata puterea aceste lucruri, chiar daca ei insisi recunosc ca nu sunt verificate si nu sunt demonstrate?

Mai mult decat atat, in spatele unora dintre aceste tehnici stau practici discutabile, de natura oculta.

Este indreptatita oare dorinta omului de a se vindeca cu orice pret?

Prof.Dr.Iosif Ton:

Nu cauta vindecare cu orice pret. Pretul este prea scump. Prefera sa te increzi in Dumnezeu si sa spui: „Eu am pus lucrarea aceasta in mana lui Dumnezeu, ne-am rugat pentru copilul acesta, ne-am rugat pentru bolnavul acesta. Daca Dumnezeu vrea sa-l vindece, este bine, daca nu, atunci acceptam voia lui Dumnezeu ca el pleaca acasa.

Aceasta este atitudinea unui credincios.

Sa mergem la principiul biblic. in I Ioan, capitolul 4, apostolul Ioan da niste jaloane, pentru vremea aceea, cum sa cunoasca oamenii daca un duh este de la Dumnezeu sau nu.

Pe vremea aceea gnosticii erau de parere ca poti sa intri in legatura cu lumea spiritelor, ca sunt 9 categorii de spirite si ca te duci de la cele mai de jos pana la cele mai de sus.

Pentru ei Domnul Isus nu era decat al 9-lea cerc de spirite. Trebuia sa cunosti parola, sa treci de la un spirit la altul.

Apropo, toata aceasta teorie acum este convertita in Teosofie, iar teosofia nu este altceva decat o actualizare a gnosticismului din vremea aceea.

tineti cont ca Rudolf Steiner, cu antropozofia, sunt o forma moderna de gnosticism.

Apostolul Ioan a vazut ca acesti gnostici nu credeau ca Domnul Isus a venit pe pamant ca om, ca s-a intrupat aici. De aceea el le-a dat o cheie: „Fiti atenti ! Daca cineva vine la voi si nu marturiseste ca Domnul Isus este Dumnezeu venit in trup la noi, nu este de la Dumnezeu”. Cheia care ne-o da Ioan acolo este atitudinea oamenilor astora fata de Domnul Isus.

Degeaba vorbesc ei despre Dumnezeu. Daca ei nu-L au pe Domnul Isus in centru, daca ei nu marturisesc: „L-am primit pe Domnul Isus in viata mea si eu relatia cu Dumnezeu o am prin Domnul Isus”, daca el nu-ti spune clar ca Domnul Isus este Domnul vietii lui si ca tot ce face el este sub autoritatea Domnului Isus si ca el traieste dupa invatatura Domnului Isus, asa cum este spusa in Evanghelii, omul acela chiar daca vorbeste despre Dumnezeu, NU-I  DE  LA  DUMNEZEUL  CEL  ADEVARAT.

El vine de la dumnezeul inselaciunii, dumnezeul veacului acestuia, care orbeste mintile oamenilor ca sa nu vada frumusetea Domnului Isus.

Domnul Isus trebuie sa fie centrul vietii fiecaruia dintre noi.

Tehnica in sine ma leaga de spiritele care au inventat-o si care au introdus-o.

Asa ca mare atentie pentru cei care cred ca pot sa preia tehnicile, dar sa nu se implice cu spiritele care au inventat acele tehnici.

Realizator: Ioan Ciobotă

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button