Adolescenti

Cum este să iubești cu adevărat…

In general, baietii stiu sa iubeasca o fata frumoasa; voi, fetelor, stiti sa iubiti un baiat care sa arate ca voi. Am invatat sa iubim oameni care sunt draguti cu noi, oameni ce se intereseaza de noi si ne respecta, prieteni.

Si totusi,  de ce iubirile acestea nu dureaza prea mult? V-ati intrebat, baietilor, vreodata? Dar voi, fetelor?

Am auzit ca atunci cand un baiat iubeste, poate sa stearga cu degetul sau lacrima ce brazdeaza incet obrazul fin si catifelat al iubitei sale. Ca poti sa ridici un om cand e cazut si sa-i spui ca nu e totul pierdut. Am mai aflat ca isi spun unii altora ca dragostea lor va dura vesnic… Avem si aici o parere interesanta. Nu ne intrebam niciodata ce vom face dupa vesnicie. Iubim numai pana la veșnic.

Dar dupa ce vom face?
Pentru unii dureaza mai mult, pentru altii mai putin…

Am intalnit 2 oameni, sau mai corect, un om complet, ce a trecut dincolo de acest vesnic…
Picioarele nu-l mai tineau, incovoindu-se la greutatea propriului corp. Mainile sale brazdade de trecerea vremii au ajuns tot mai greoaie, mai neindemanatice. Fata sa batuta de sutele de vanturi rezista cu greu usoarelor adieri. Era batran si anevoios parca uitat de timpul ce o data la o 1000 de ani facea pozna aceasta. Stergea un om din calendarul sau…

Chipul batranului pastra taine, dar nimeni nu le putea citi pe fata sa. Nimeni nu privea in ochii sai sa vada dincolo. Cred ca doar ochii sai cenusii mai pastrau vigoarea vremurilor apuse, vremuri pe cand privirea sa scruta marea furioasa si urca muntii inalti. Acum, aceeasi privire nu putea duce mai departe de bobocul de trandafir din gradina ce intra pe furis pe fereastra si-l insenina.

Trecatorii il ocoleau si doar aplecau usor capul in semn de respect…
Dar de ce nu priveau atent in ochii sai? Sa vada ce e dincolo de pielea scortoasa si parul carunt…
Am vazut o inima mica. O inima ce mereu i-a facut probleme. Nu ii purta pica pentru clipele cand il lasase singur sau cand il puse pe patul de spital. Stia ca asa e ea, o inima mai ciudata. Parca era cusuta pe mijloc, ca si cum 2 inimi ar fi fost puse laolalta, formand un intreg, pompand viata pentru un singur trup.
Ce interesant. Un batranel normal cu 2 picioare obosite si 2 maini. Două palme brazdate si cateva fire carunte…DAR 2 inimi.
2 inimi ce se iubeau ca in prima clipa. 2 inimi uitate de timp si veacuri. 2 inimi simple, dar impreuna una singura.

Acesta este taina batranului.
In tinerete o intalnise in tren. Avusese norocul sa fie in acelasi compartiment. S-au cunoscut si au vazut ca sunt facuti unul pentru celalalt. Au jurat iubire vesnica…si acum erau inca impreuna. Dar, ciudat, acum impreuna formau un singur trup…si o singura inima. Un sigur destin. O singura iubire.
Aceeasi iubire.

Trezindu-ma din prinsoarea ochilor sai, mi-am adus aminte de marele batran. Trecut de vesnicie, chiar dinainte de ea. Cum mai asteapta el acea clipa cand sa fie complet.

Atatea declaratii de iubire, atat de multa asteptare. Dar merita. Curand vor fi 2 inimi in una singura. Dumnezeu si Mireasa Sa un intreg, iubire dincolo de vesnicie.
Doar iubire.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button