ExterneStiri

Bisericile din Scoția avertizează: Legalizarea sinuciderii asistate subminează valoarea vieții

Liderii bisericilor din Scoția se opun legalizării sinuciderii asistate, avertizând asupra riscurilor pentru cei vulnerabili

Peste 60 de lideri creștini din Scoția, inclusiv pastori și reprezentanți ai organizațiilor evanghelice, au semnat o scrisoare deschisă adresată membrilor Parlamentului Scoțian (MSP), exprimându-și opoziția față de proiectul de lege care vizează legalizarea sinuciderii asistate pentru adulții cu boli terminale.

Semnatarii, printre care se numără Josh Johnston, pastor al Bisericii Tron din Glasgow, și Stuart Weir, director al organizației CARE for Scotland, susțin că proiectul de lege „subminează valoarea vieții și nu oferă suficiente garanții pentru a proteja persoanele cele mai expuse riscului de a fi constrânse să își încheie viața prematur”.

Aceștia avertizează că, în alte jurisdicții, măsurile de protecție inițiale din legile privind sinuciderea asistată au fost adesea slăbite în timp. În loc să faciliteze moartea, accentul ar trebui pus pe îmbunătățirea îngrijirii paliative, oferind demnitate celor aflați în ultimele stadii ale vieții.

Scrisoarea subliniază preocupările morale și etice legate de reducerea vieții la aspecte de utilitate sau funcționalitate. Prioritizarea alegerii individuale riscă să ignore consecințele mai largi asupra profesioniștilor din domeniul sănătății, a membrilor familiei și a societății în general.

De asemenea, liderii religioși atrag atenția asupra faptului că sistemul de sănătate deja se confruntă cu inegalități care afectează disproporționat persoanele în vârstă, cu dizabilități, din minorități etnice sau care trăiesc în sărăcie. În loc să abordeze aceste disparități, proiectul de lege riscă să le agraveze.

Un vot crucial asupra proiectului de lege propus de Liam McArthur este programat să aibă loc în Parlamentul Scoțian în seara zilei de marți. Deși nu este votul final, acesta va permite examinarea detaliată a proiectului și îl va aduce cu un pas mai aproape de a deveni lege.

Oponenții includ toți cei trei foști prim-miniștri ai Scoției: John Swinney, Humza Yousaf și Nicola Sturgeon. Sturgeon a declarat că proiectul de lege ar putea crea o situație în care dreptul de a muri ar deveni, în mintea unor persoane, o obligație percepută de a muri.

Militanții împotriva sinuciderii asistate vor protesta în fața Parlamentului Scoțian din Edinburgh marți, înainte de vot. Printre aceștia se vor număra actrița Liz Carr și deputata laburistă scoțiană Pam Duncan-Glancy, care a sugerat că este lipsit de etică ca statul să asiste pe cineva să își ia viața.

Proiectul de lege al lui McArthur este mai larg decât un proiect similar aflat în discuție la Westminster, deoarece nu impune o limită de timp pentru speranța de viață a pacienților eligibili. Proiectul de lege de la Westminster prevede că solicitanții pentru sinucidere asistată trebuie să aibă o speranță de viață mai mică de șase luni.


Pentru mai multe informații, puteți accesa articolul original aici:
🔗 Christian Today

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button