ArticoleMeditatii

Flămânzi după Dumnezeu

Când ți-a fost ultima dată foame sau sete? Se întâmplă adesea să flămânzim după cele necesare trupului și nu rezistăm mult până ce nu ne săturăm ființa. Dar când ți-a fost ultima dată foame și sete, în sufletul tău, după Cuvântul lui Dumnezeu?

De ce nu ne mai este foame? Pentru că deja sufletul nostru ne este săturat cu lucruri care îl preocupă constant, cu griji, cu informații de tot soiul, cu lucruri pe care, nu-i așa, le-am putea ignora sau amâna, dar le tot dăm curs și ne hrănim golul sufletesc cu ele. Ne informăm tot mai mult, dar cunoaștem tot mai puțin. Ne hrănim imaginația și sufletul cu atât de multe lucruri lipsite de valoare, în loc să strângem comori nepieritoare.

Sau poate ai promis că de mâine te apuci serios să ai grijă de suflet, dar tot amâni și ți se dă de lucru… Mereu apare ceva urgent și amâni timpul acela prețios. Și doar dacă se ivește vreo problemă îți mai amintești că trebuie să te oprești din iureșul acesta.

Cum poți reaprinde focul dragostei pentru Cuvântul lui Dumnezeu, care satură sufletul? Este ca și într-o căsnicie. După ce trece pasiunea, rămâne dragostea ca și o alegere voluntară, conștientă, dar care cere angajament și disciplină.

Așadar, ce-i de făcut? „Gustați și vedeți ce bun este Domnul!” (Psalmii 34:8)

Guști, mănânci, îți hrănești omul lăuntric, iar acesta începe să-ți ceară tot mai mult pe măsură ce crește și se maturizează, nefiindu-i suficient doar hrana ușoară, laptele duhovnicesc, ci trece la bucate tari. “Mi se satură sufletul ca de niște bucate grase și miezoase, și gura mea Te laudă cu strigăte de bucurie pe buze.” (Psalmii 63:5)

Ce se va întâmpla atunci? Îți va fi dor de cer, de Dumnezeu, de a vorbi cu El, de a te adânci în rugăciune personală și părtășie cu Acela care ți-a creat sufletul, de a-I împărtăși ce ai pe inimă, de a-I mulțumi pentru toate, de a-ți lăsa toate poverile în grija Sa, pentru că El este Stăpânul care coordonează toate situațiile din viața ta.

“Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”(Matei 4:4)

Doamne, pune în noi foame și sete după Tine, astfel încât să nu treacă ziua fără să ne fi desfătat sufletul în învățătura Ta cea curată și de folos zidirii noastre duhovnicești!

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button