ArticoleMeditatii

Pacea dăruită de Hristos – nu așa cum o dă lumea

de Iosif Mihăescu

Pe când se apropia ceasul Jertfei și al Înălțării la cer a Domnului Isus Hristos, El le-a dat ucenicilor Săi următoarele încurajări :

– “Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.” (Ioan 14:18)

– “Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor care să rămână cu voi în veac”. (Ioan 14:16)

– “Eu Mă duc să vă pregătesc un loc…, Mă voi întoarce, și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu să fiți și voi.” (Ioan 14:2-3)

– “Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” (Ioan 14:27).

Înțeleg că și lumea dă pacea ei.  Lumea îți poate oferi o pace emoțională, sentimentală, economică sau socială. Iar în schimbul păcii pe care ți-o oferă,  cu o mână îți dă și cu cealaltă îți ia. Te poate restricționa, te poate condiționa la exprimare și la libertatea de mișcare.

Lumea îți poate impune sau induce prin diversele ei metode, valori morale sau imorale, lucruri pentru care să lupți sau să nu lupți. Lumea, în schimbul păcii pe care ți-o dă, de fapt, te poate controla.

Pacea pe care o oferă lumea este: vremelnică, schimbătoare, insuficientă și îți poate da motive de îngrijorare și tulburare.

Pacea Domnului Isus Hristos:

 – dă  liniște în viața celui iertat de păcate;

– întărește inima care e gata să se înspăimânte;

– oferă apropierea cu încredere de scaunul harului lui Dumnezeu (Evrei 4:15-16);

– întrece orice pricepere omenească care îți poate conferi o anumită pace;

– păzește inima și gândurile (Filipeni 4:6-7).

De fapt, gândurile sunt rodul minții sau mintea este locul în care gândurile își fac loc, iar de cele mai multe ori, acestea vor deveni fapte.

Când inima este tulburată, este greu de păstrat un echilibru și pot veni gânduri de îngrijorare, de spaimă, care pot conduce la fapte necontrolate și regretabile.

Când inima este ancorată cu încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, găsește mângâiere în promisiunile pline de încurajare ale lui Hristos. 

Pacea lui Hristos dă siguranță, este mai mult decât suficientă și are o urmare veșnică. Ea poate fi resimțită în viața credinciosului în funcție de relația sa cu Domnul. 

“Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre și fiţi recunoscători.”(Coloseni 3:15)

Iosif Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button