ExternePersecutiiStiri

Un alt stat indian adoptă legea anti-conversie

India este chemată să susțină libertatea religioasă pentru toți cetățenii săi, după ce Haryana a devenit al 10-lea stat din țară care a adoptat o lege anti-conversie.

Proiectul de lege pentru prevenirea conversiei ilegale a religiei a fost adoptat de adunarea de stat luna trecută, ministrul șef al Haryanei, Manohar Lal Khattar, afirmând: „Nimeni nu va avea voie să folosească constrângerea, amenințarea sau căsătoria ca mijloc de a converti oamenii.” Există temeri că, în realitate, legea va fi folosită pentru a viza creștinii. „A existat o închidere treptată a bisericilor din case din regiune prin amenințări și violență”, a declarat un pastor din Haryana pentru International Christian Concern. „Noua lege va fi încă un pas pentru a valida ceea ce le-au făcut creștinilor. Legea poate fi folosită greșit pentru a viza creștinii nevinovați”.

Un membru al adunării, Kiran Choudhry a spus că măsura „draconică” a încălcat constituția Indiei și este o „invazie completă” a libertății personale. „Statul nu ar trebui să se amestece niciodată în domeniul personal al unui individ și în acele drepturi garantate nouă prin… constituție”, a spus ea.

Grupul creștin pentru drepturile omului Release International a declarat că legea vizează cu adevărat „limitarea libertății creștinilor de a-și împărtăși credința și dreptul hindușilor de a se converti liber”. CEO-ul Release, Paul Robinson, a declarat: „Pe măsură ce procesul electoral din India capătă avânt, Release International înregistrează un număr record de atacuri împotriva creștinilor și a altor minorități. „Această nouă lege le va refuza celor mai săraci dintre cei săraci din India dreptul de a-și alege credința. Facem apel la India să protejeze drepturile și libertățile religioase ale tuturor cetățenilor săi conform constituției sale”.

Avertismentul urmează publicării unui raport al United Christian Forum (UCF) care a numit 2021 „cel mai violent an pentru creștini”. Potrivit raportului, au fost înregistrate 486 de cazuri de violență și hărțuire împotriva creștinilor, o creștere cu 71% față de anul precedent.

 

Sursa: www.christiantoday.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button