Articole

5 alimente biblice pe care ar trebui să le mănânci zilnic

foto: Shutterstock.com

Sănătatea noastră este atât de vitală pentru Domnul, încât în ​​1 Corinteni 3:16-17, El numește corpurile noastre temple ale lui Dumnezeu. Amintiți-vă, ni se poruncește să nu luăm lucruri care să dăuneze ceea ce este atât de prețios pentru El. Poruncile lui Dumnezeu referitoare la sănătatea noastră fizică sunt pentru binele nostru spiritual. Proverbele 3: 1-2 spune: „Fiul meu, nu uita învățătura mea, ci lasă-ți inima să păzească poruncile Mele, pentru lungimea zilelor și a anilor de viață și de pace pe care ți-o vor adăuga”. El promite să ne binecuvânteze fizic și spiritual dacă onorăm ceea ce Domnul poruncește în inimile noastre.

În timp ce ne vom confrunta cu tentația în viața noastră de zi cu zi, suntem mai fericiți când ne descurcăm bine lângă corpurile noastre. Suntem chemați să ne onorăm templul pentru a intra în al Lui. Prin urmare, consumul alimentelor potrivite este atât de important. Din fericire, Biblia este un ghid excelent cu privire la ce alimente ar trebui și nu ar trebui să consumăm. Iată cinci alimente biblice pe care ar trebui să le consumați zilnic.

Pâine

Pâinea este un aliment de bază în întreaga lume de mii de ani. Oamenii continuă să-l consume datorită comodității, portabilității, nutriției și gustului. Exodul 29: 2 spune: „Și din făină de grâu cea mai bună, faceți pâini rotunde”. Pâinea era mâncată în mod obișnuit de cei care trăiau în vremurile biblice. De fapt, pâinea se consuma la aproape fiecare masă. Se estimează că a furnizat cel puțin 50% din aportul caloric al oamenilor. Pâinea pe care o mâncau era în principal din făină de orz, care era mai ușor de cultivat decât grâul. Unele pâini sunt mai hrănitoare decât altele, așa că fiți atenți la ceea ce luați. Pâinea făcută cu boabe încolțite este o opțiune bună. Când bobul este încolțit, este mai ușor de digerat. Pâinea lui Ezechiel, la care se face referire în Biblie, este un tip de fibre bogate realizate doar cu boabe încolțite și fără făină. Aceasta este, de asemenea, o altă opțiune sănătoasă.

Pește

În jurul Mării Galileei și al râului Iordan, pescuitul la scară mică făcea parte din economia agrară. Vedem dovezi în povestea ucenicilor lui Isus. Unii dintre ei fuseseră pescari în Marea Galileei când L-au întâlnit pe Isus. Marcu 6:43 spune: „și au ridicat douăsprezece coșuri pline cu firimituri de pâine și cu ce mai rămăsese din pești”. În perioada biblică, era disponibilă o varietate de pești din apă dulce și din apă sărată.

Peștele, în special peștele gras, poate avea beneficii cu adevărat pozitive pentru sănătate. Peștii precum somonul, păstrăvul și sardinele sunt surse bogate de omega-3. Acestea reprezintă un bloc semnificativ al creierului și o bună sănătate. Omega-3 joacă, de asemenea, un rol în ascuțirea memoriei și îmbunătățirea stării de spirit. Mintea ta folosește și omega-3 pentru celulele nervoase, care sunt esențiale pentru învățare.

Fructe

Fructele fac parte integrantă dintr-o dietă sănătoasă. A fost, de asemenea, o sursă esențială de nutriție pentru israeliți, în special, măsline, struguri și smochine. Strugurii erau de obicei folosiți pentru vin, dar au fost uneori consumați proaspeți la recoltare. Au fost, de asemenea, uscate ca stafide pentru depozitare. Alte fructe consumate în perioada biblică erau curmale și rodii. Fructele uscate sunt o sursă eficientă de energie, deci au fost luate ca provizii pentru călătorii. Dietele bogate în fructe sunt asociate cu tot felul de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc scăzut de multe boli. Dacă nu mâncați multe fructe, vă recomandăm să adăugați câteva dintre aceste fructe biblice în dieta dumneavoastră.

Miere crudă

Mierea este deseori numită „aur lichid” datorită beneficiilor sale incredibile pentru sănătate. Mierea crudă, neprelucrată, cea care s-a mâncat în vremurile biblice, este încărcată cu enzime și antioxidanți puternici. Mierea crudă conține, de asemenea, polen de albine, ceea ce indică capacitatea sa de a ajuta cu alergia naturală. Consumul unei singure linguri de miere crudă vă poate ajuta sistemul imunitar să construiască o toleranță la polenul local.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este recomandat în mod regulat ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate și dintr-un motiv întemeiat. Uleiul de măsline se face din fructul măslinei. Cercetările arată că uleiul de măsline, în special uleiul de măsline extravirgin, conține antioxidanți, compuși inflamatori și numeroși nutrienți sănătoși pentru inimă. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină, dietele bogate în ulei de măsline extravirgin, precum dieta mediteraneeană, sunt corelate cu o incidență mai mică de arterioscleroză, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Vigilența noastră mentală este afectată de dieta noastră, deci cu cât acordați mai puțină atenție bunăstării fizice, cu atât mai puțină atenție puteți acorda persoanelor care contează cel mai mult. Când vedem sănătatea părinților, a copiilor și chiar a prietenilor în declin, facem adesea totul pentru a-i provoca să ducă o viață mai sănătoasă. Cine mai bine să dea exemplu?

Amintiți-vă, inamicul este un ispititor – cu misiunea de a ne descompune fizic și de a ne împiedica să fim cei mai buni noi. Fie că te-ai simțit tentat să mănânci mai mult, stai mai mult pe canapea sau ambele, știi că Dumnezeu vrea mai mult. El ne dorește sănătoși și activi, astfel încât să putem învinge și să triumfăm asupra tuturor relelor care ne înfruntă.

Dacă nu mănânci alimentele potrivite și îți ții sănătatea sub control, îți limitezi capacitatea de a-L slăvi pe Dumnezeu. A-ți oferi trupul Domnului ținând o dietă adecvată este unul dintre cele mai mari daruri pe care i le poți oferi.

Tradus de la sursa: beliefnet.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button