Articole

Credința ta!

sursa foto: wordpressgalery.com

Când vorbim despre credință, nu ar trebui să ne gândim la speranță. Nu mulți, ci foarte mulți oameni rămân dezamăgiți din cauza speranțelor pe care le au cu privire la credința lor. În calitate de creștini născuți din nou, trebuie să schimbăm macazul. Credem în ceea ce nădăjduim! Nu nădăjduim în ceea ce credem.

În traducerea Moffat a Noului Testament, Evrei 11:1 spune: ,,Acum credința înseamnă că suntem încrezători în ceea ce nădăjduim, convinși de ceea ce nu vedem.” Cred că ai înțeles că credința se ține bine de irealitățile speranței și le aduce pe tărâmul realității. Trebuie,  de asemenea, să avem înțelepciunea de a discerne lucrurile, pentru că foarte mulți își analizează gândurile neștiind că, de fapt, acolo diavolul are acces cel mai mult, prin necredință.

Credința adevărată este copilul cunoașterii Cuvântului lui Dumnezeu. Este nevoie ca fiecare dintre noi să conștientizăm faptul că Dumnezeu nu dă credință. El a dat-o. În momentul în care ai fost născut din nou, Dumnezeu ți-a dat accesibilitate în tărâmul credinței 100%. Marea pierdere este că noi am fost cam neștiutori în a fi niște părinți buni pentru credința noastră. Am făcut tot ce a fost mai bun pentru Dumnezeu, dar vizibil. Dacă vei aștepta (având speranță) până vezi ceva, înainte să crezi, asta nu e credință. Nu înțelege greșit, speranța este semnificativă și esențială, dar, poziționată în alt loc, poate fi fatală.

Credința nu are în vedere ceea ce vezi. Tu probabil vezi realitatea ca fiind un eșec sau un dezastru, dar credința îți spune că nu este așa. Probabil simți o boală, o durere, un dezechilibru spiritual, și tu de fapt să fii doar amăgit de o influență demonică. Probabil gândesti toată ziua lucruri pesimiste, te gândești la moarte, te gândești la frica ce are să vină sau pe care o deții deja, dar de fapt cuvântul credinței îți spune: “Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înţelepciunea ta!” (Proverbele‬ ‭3:5,‬ ‭VDC)

Nu contează ceea ce gândești, simți sau vezi, ci doar ceea ce crezi.

Dacă ne creștem treptat credința, vom putea accepta tot mai multe de la Dumnezeu. Probabil, te-ai gândit să faci o definiție scurtă și concisă a credinței. Uite-o aici: “Să crezi în inima ta și să rostești ceea ce crezi, apoi să lași Cuvântul lui Dumnezeu să îți formeze viața.

IMPORTANT!

• Credința în Dumnezeu vine din inimă, iar mintea nu are efect în această situație. Dar credința adevărată va instrui mintea TREPTAT!

Păstrează un duh deschis și un duh de sete după cunoașterea credinței, dar inocent față de Tata!

David Nedelcovici

Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button