Biserica

Prezența la biserică a crescut în timpul pandemiei – raport

Participarea la biserică a crescut în timpul pandemiei, arătă un nou studiu al Alianței Evanghelice. Au fost observate creșteri atât în ce privește prezența offline, cât și in ce privește cea online în timpul Covid-19, potrivit raportului „Changing Church”, al Alianței Evanghelice. Studiul a analizat prezența la biserică în rândul a 1.000 de creștini, inclusiv 450 de lideri ai bisericii.

Creștinii au provenit din confesiunile majore, inclusiv Biserica Angliei, Uniunea Baptistă, Adunările lui Dumnezeu, Biserica Creștină Răscumpărată a lui Dumnezeu, Biserica Metodistă și Noile Frontiere, precum și din bisericile presbiteriene și independente.

Rezultatele au arătat că respondenții au participat la opt întâlniri în ultima lună, de la 7,5, cu o lună înainte de izbucnirea coronavirusului.

Angajamentul a fost deosebit de notabil în rândul tinerilor, 96% dintre tinerii între 18 și 24 de ani chestionați au spus că au urmărit programul bisericii lor de acasă online în ultima lună – mai mult decât participarea la întrunirile în persoană, înainte de criză.

Persoanele din gospodăriile mai bogate erau mai predispuse (51%), decât cele dintr-o gospodărie cu venituri mai mici (45%), să participe la programul bisericii în timpul pandemiei.

Studiul a relevat, de asemenea, rolul vital pe care îl joacă multe biserici pentru a-și sprijini comunitățile, jumătate (49%) fiind implicate în livrarea de alimente și medicamente și peste jumătate (54%), desfășurând servicii sociale pentru persoanele în vârstă și izolate.

Directorul Alianței Evanghelice din Marea Britanie, Peter Lynas, a spus: „Am văzut o schimbare marcantă în atmosfera spirituală a țării de-a lungul pandemiei.” „Mai mulți oameni se roagă, mai mulți oameni au urmărit biserica online și mai mulți tineri interacționează cu biserica.” „Prin aceste rezultate, putem vedea că nu numai bisericile sunt încă active, ci și ele par a fi mai atrăgătoare.”

Sursa:  www.christiantoday.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button