ArticoleMeditatii

De ce să nu amâni

foto:ziaruldevalcea.ro

De multe ori am spus: “Voi face mai târziu. Mă voi ocupa de acest lucru mai încolo.”

Poate este vorba de o sarcină neplăcută, un răspuns ce trebuie dat, o întâlnire, o rezolvare a unui conflict, o temă sau un ajutor ce îl puteam da. Amânarea unui lucru poate fi, de multe ori, o amânarea a unor binecuvântări ce puteau fi primite dacă am fi acționat la vreme. De aici și bine-cunoscutul proverb: „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.”

Sunt și lucruri care presupun așteptare, cazuri în care trebuie amânată o decizie. Atunci, ce anume nu trebuie amânat?

Să nu lași pe mai târziu un bine pe care poți să-l faci acum. Cu această oportunitate poate nu te vei mai întâlni. Să nu amâni o faptă bună sau când ai de spus un cuvânt ziditor. S-ar putea să regreți că nu ai folosit astăzi timpul care ți s-a dat și l-ai irosit pe alte lucruri. Acel lucru bun pe care îl ai în minte, acea încurajare ce intenționezi să o adresezi cuiva, acele cuvinte pe care le consideri prea simple pentru altcineva pot însemna enorm. “Nu zice aproapelui tău: ‘Du-te și vino iarăși, îți voi da mâine, când ai de unde să dai!’” (Proverbe 3:28).

Să nu lași pe mai târziu nici oportunitatea de a vorbi cuiva despre Dumnezeu. Nu poți ști dacă te vei mai întâlni vreodată cu acea persoană. Nu lăsa gândul acela bun care s-a ivit în mintea ta să plece fără să-l pui în practică. Să faci lucrurile acum și aici. Nu lăsa o vorbă bună pe mai târziu. S-ar putea să nu mai ai cui să o poți spune.

Să nu lași pe mai târziu rugăciunea sau dorința de schimbare a unui obicei greșit. Nu amâna să asculți de cuvintele Scripturii, pentru că consecințele neascultării pot fi dureroase. Să te căiești de lucrul greșit, să îți ceri iertare sau să te împaci cu cineva sunt lucruri care nu necesită amânare, ci mai degrabă urgență.

„Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile…” (Evrei 3:15).

Fiecare lucru de sub ceruri își are vremea lui. Orice lucru făcut mai târziu decât la vremea potrivită va fi mai dificil de realizat și uneori chiar imposibil. Lucrează acum, ca să nu regreți mai târziu, ci să te poți bucura de rezultatul acțiunii tale. Ziua de mâine nu este a ta. Nu știi ce poate aduce o zi. De aceea, câtă vreme poți, apucă-te acum și astăzi de acel ceva pe care intenționezi să îl mai amâni!

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button