DevotionaleFamilie

Clișee care distrug căsătoria

Dr. Chris Surber

Nu prea sărbătoresc Ziua îndrăgostiților. Nu e pentru că nu îmi iubesc soția, dar nu mă atrage pentru că florile, bomboanele sau felicitările sunt reprezentări slabe ale dragostei și nu reușesc să surprindă vreun sentiment precum dragostea dumnezeiască. Felicitările de ziua îndrăgostiților sunt pline de clișee și încercări ieftine de a surprinde sentimentul pur al dragostei. 

Mai jos sunt trei clișee comune ale căsniciei care fac mai mult rău decât bine, alături de trei principii biblice pentru a le înlocui. Îmbrățișați pasiunea evlavioasă în căsătorie!

1. Dragostea înseamnă că nu trebuie să spui niciodată că îți pare rău

Nu știu de unde vine acest clișeu, dar sigur nu vine din Biblie. Temelia relației noastre de dragoste cu Dumnezeu este pocăința. „Petru a răspuns: ‘Fiecare dintre voi să se pocăiască de păcatele lui și să se întoarcă la Dumnezeu și să fie botezat în numele lui Isus Hristos pentru iertarea păcatelor voastre. Atunci veți primi darul Duhului Sfânt’” (Fapte 2:38). Există un standard similar în căsnicie. Prefața secțiunii lui Pavel despre soți și soții este Efeseni 5:21 „supuneți-va unii altora în frica lui Hristos.” Acesta este un comportament standard pentru toți creștinii și se aplică în mod specific caselor creștine.

Viața este dificilă. Ajungem să ne mâniem și vom avea nevoie să ne iertăm unul pe altul. Asta înseamnă că va trebui să spunem „îmi pare rău”. Argumentele și certurile sunt o parte din poveștile noastre de dragoste, dar nu trebuie să ne distrugă. Trebuie să fim dispuși să cultivăm un climat în căsătoriile noastre în care să putem să ne pocăim, să ne cerem scuze și să fim sensibili la nevoile partenerului pentru a-i asculta scuzele sincere.

2. „M-ai cucerit cu un salut”

Nu, nu ai făcut-o. Poate m-ai găsit atractiv. Este posibil să fi fost interesat. Cu toate acestea, dragostea la prima vedere și căsătoriile care nu includ niciodată argumentări sau dezacorduri sunt pur și simplu chestii de felicitări de Ziua Îndrăgostiților. Căsătoriile reale necesită lucru. În filmul din care a apărut acest clișeu, personajul principal și-a tratat soția groaznic. El o folosise. Nu era obligată să-l aibă la salut. Afișarea partenerului nu este iubirea evlavioasă. A se arăta pocăit și dispus să se schimbe este mai reprezentativ pentru iubirea evlavioasă în căsătorie.

„Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului, căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Şi, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa și nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt” (Efeseni 5:22-26).

„M-ai cucerit prin viața de rugăciune care schimbă. M-ai cucerit prin dorința ta de a lăsa voia ta pentru a face voia lui Dumnezeu și pentru binele meu.” Căsnicia creștină este o muncă grea, nu bunătatea unei secunde. Dumnezeu răsplătește soțul și soția care se supun Lui și se jertfesc unul pentru celălalt. Căsătorii de durată sunt făcute din mult mai mult decât doar afișarea partenerului.

3. Sărut și machiaj

Ador sărutările, dar văd mai sus. În timp ce intimitatea fizică în căsătorie contează, dragostea autentică, sacrificială acoperă o multitudine de păcate. „Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat” (Efeseni 5:33).

Dragoste. Sacrificiu. Angajament evlavios. Acestea sunt lucrurile care vindecă în căsătorie.

Sursa: www1.cbn.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

4 Comments

  1. Pentru a castiga Mantuirea trebuie sa facem Voia lui Dumnezeu. Evanghelia spune asta negru pe alb.Hristos ne-a invatat ce sa facem prin propriul sau exemplu. Tot ce a facut El , pentru noi a facut, sa ne fie model. Mantuirea se castiga prin Imitatio Christi. Mai concret sa ne amintim indemnurile lui Hristos: „Nu judeca…”, „Iubeste-ti aproapele”, „Iubeste-L pe Dumnezeu”, „Fa celorlalti ce ai vrea sa iti faca ei tie”, „Rugati-va si postiti”, „Respectati Poruncile”, „Dati cu imprumut celor care nu va pot inapoi”, „Ajutati pe cei sarmani”, „Privegheati” si mai ales „Aceasta sa faceti spre pomenirea mea”…
    Ce anume trebuie sa facem spre pomenirea Lui?

    1. Buna Michael! Te referi la articol sau la descrierea de sub numele meu? Daca te referi la descriere, este asa cum am spus, nu trebuie sa Il imitam pe Hristos pentru a fi mantuiti, nimeni nu poate face asta, El a fost fara pacat, pe cand toti oamenii sunt pacatosi, nu putem face destule fapte ca sa fim mantuiti. Suntem mantuiti doar prin credinta in Isus Hristos, prin acceptarea jertfei Lui. Apoi ca dovada a matuirii noatre si a credintei in Isus facem acele fapte pe care tu le-ai mentionat. Ultimul lucru pe care l-ai mentionat este scos din context, Isus a spus la cina, sa facem spre pomenirea Lui, ca sa ne aducem aminte de jertfa Lui, nu pentru a castiga mantuirea. Fii binecuvantat!

  2. Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat”. Efeseni 5:33

    Stiu ce vrei sa spui, si ce spune Biblia. Problema e ca unii o insusesc … ad-literam… si-si bat femeile, ca „nevasta să se teamă de bărbat”. Multi indivizi (nu le pot zice oameni) spun ca in Biblie scrie ca au dreptul de a bate femeia (nevasta să se teamă de bărbat, barbatul este capul nevestei, nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri, etc).

    Personal, sunt TOTAL impotriva acestei practici. In viata mea nu am ridicat nici macar tonul, la o femeie.

    Alexandra, fi mai explicita cu astfel de citate, ca le poti da apa la moara unora.

    O saptamana binecuvantata!

    1. Buna Bogdan. Nu eu am scris articolul, doar l-am tradus, dupa cum se poate observa din sursa. Dar as vrea sa clarific totusi observatia ta. De multe ori, scoatem din context versete si le aplicam ad literam, sau dupa cum ne convine noua, ca in exemplul tau. Acest verset vine in urma unui pasaj mai lung in care se explica relatia dintre soti, urmand exemplul relatiei dintre Hristos si biserica. Barbatul sa isi iubeasca sotia ca si Hristos biserica. Nu cred ca cineva ar zice ca Hristos ar putea sa se poarte asa cum ai spus tu ca fac unii cu sotiile lor, cu biserica Lui. Deci fiecare sa citeasca Scriptura cu temere de Domnul si sa se cerceteze. Fii binecuvantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button