Articole

10 lucruri fascinante despre Biblie

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Cuvântul „Biblie” provine din cuvintele grecești și latine, care înseamnă „cartea”. Un sondaj realizat de Societatea Biblică a concluzionat că în jur de 2,5 miliarde de exemplare au fost tipărite între 1815 și 1975 și se estimează că Biblia s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare în întreaga lume. Potrivit lui Pew, „creștinismul este cea mai răspândită religie din lume, cu aproximativ 2,2 miliarde de adepți”. Dacă acest lucru este adevărat, ar trebui să știm totul despre Biblie, corect? Cu toate acestea, există lucruri pe care nu le știm despre Cartea bună. Iată 10 fapte intrigante despre Biblie.

Biblia este universală
Biblia este disponibilă în 426 de limbi, iar Noul Testament este disponibil în 1.115 de limbi, dar mai există peste 4.500 de limbi încă așteaptă traducerea. Aceasta înseamnă că milioane de persoane nu au acces deloc la Biblie sau o pot întâlni în altă limbă decât limba lor.

Există 17 cărți istorice
Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri, Deuteronomul, Iosua, Judecători, Rut, 1 Samuel, 2 Samuel, 1 Regi, 2 Regi, 1 Cronici, 2 Cronici, Ezra, Neemia și Estera. Există, de asemenea, Iov, Psalmii, Proverbe, Eclesiastul și Cântarea cântărilor, care sunt considerate cărțile poetice.

Cel mai bătrân om din Biblie
Cel mai bătrân om din Biblie a fost Metusala, descendent al lui Adam și al bunicului lui Noe. Conform Genezei 5:27, el a „trăit 969 de ani și apoi a murit”.

Există modalități specifice de abordare a rugăciunii
Ele pot fi găsite în Noul și Vechiul Testament. Există actul de laudă, mărturisire, mulțumire, petiție, angajament, mijlocire, binecuvântare, încredere și iertare.

Dumnezeu l-a ajutat în mod miraculos pe Ezechia
Ezechia se chinuia să găsească modul de a-l învinge pe regele Asiriei. El a strigat Domnului la templu. „Dumnezeule cel Atotputernic, Dumnezeul lui Israel, întronat între heruvimi, Tu singur ești Dumnezeu peste toate împărățiile pământului. Ai făcut cerul și pământul. Doamne, ascultă toate cuvintele pe care Sanherib le-a trimis să-L ridiculizeze pe Dumnezeul cel viu.” Domnul i-a răspuns trimițând un înger să omoare peste 185.000 de soldați asirieni peste noapte.

Isus și Ioan Botezătorul erau verișori de gradul II
Mama lui Isus, Maria și mama lui Ioan, Elisabeta au fost veri de gradul al doilea. Ioan Botezătorul și Isus ar putea fi veri de gradul II, așa cum este indicat în Luca 1:36. „Mai mult, ruda ta Elisabeta a rămas însărcinată la bătrânețe! Oamenii obișnuiau să spună că este stearpă, dar a conceput un fiu și acum este în a 6-a lună.”

Soarele se mișcă înapoi
Ezechia a avut momente minunate cu Dumnezeu. El a fost martor la o altă minune în Isaia 38: 8: „Voi întoarce înapoi cu 10 trepte umbra treptelor cu care s-a pogorât soarele pe cadranul lui Ahaz”. Așa că lumina soarelui s-a întors înapoi cu zece pași pe care i-a coborât.

Soarele s-a oprit
Soarele s-a oprit în mijlocul cerului și a întârziat să apună când Iosua I-a cerut Domnului ajutor împotriva atacatorilor săi. „Și soarele s-a oprit și luna și-a întrerupt mersul, până ce poporul și-a răzbunat pe vrăjmașii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului și nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă.”

Era un om cu adevărat înalt
Știai că a existat un bărbat atât de înalt, încât avea nevoie de un pat de 13 metri? Conform Deuteronomului 3:11, regele Og al Basanului a fost ultimul supraviețuitor al giganților refaiți. „Patul său era din fier și avea 13 metri lungime și 6 metri lățime. Se poate încă vedea în orașul amonit Rabbah.”

Un măgar vorbitor
Conform Numeri, capitolul 22, regele Balac l-a plătit pe Balaam să-i blesteme pe israeliți. Dar Dumnezeu avea alte planuri și le-a înfăptuit printr-un măgar vorbitor. „Îngerul Domnului a spus: ‘Ce am făcut ca să mă bați de 3 ori?’ Balaam i-a răspuns măgarului: ‘Ți-ai bătut joc de mine!’ Dar măgarul a răspuns: ‘Nu sunt eu măgarul tău, pe care l-ai călărit întotdeauna până astăzi? Am avut obiceiul să fac asta?’ – ‘Nu’, a răspuns Balaam. Atunci Balaam a văzut pe îngerul Domnului, s-a plecat spre el și a spus: ‘Am păcătuit. Nu mi-am dat seama că stai în drum pentru a mă opri.'” Balaam nu a mai apucat să-i blesteme pe israeliți și s-a pocăit.

Sursa: www.beliefnet.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button