Articole

Susțin VIAȚA!

De câțiva ani de zile, de fiecare dată când am adus în discuție problema avortului, am fost atacată, ridicularizată sau apostrofată.
Totuși, de fiecare dată când am facut acest lucru, m-am adresat îndeosebi creștinilor, nu „liberilor cugetători” … și niciodată nu am judecat, ci am împlinit o poruncă, considerând că este de datoria mea să o fac: „fiecare să spună aproapelui său adevărul.”

Între a fi creștin și a fi „liber cugetător”… este o diferență ENORMĂ!

  • CREȘTINUL se ghidează după HRISTOS! Punct! Nu există loc sau libertate de a pune „virgulă”.
    După: „Să nu ucizi.” este punct. Iar când Dumnezu pune punct, creștinul nu poate adăuga virgulă!
  • Liberul cugetător este … după cum numele-i spune: LIBER! Liber de a pune punct și virgulă când dorește, unde dorește și dacă dorește. El joacă după propriile lui reguli. Așadar, nu pot judeca un om care funcționează după propriile lui legi, însă Dumnezeu îmi oferă libertatea și îmi poruncește chiar SĂ SPUN ADEVĂRUL în mod special celor care își însușesc numele de creștini!

A spune că avortul este o crimă, este un adevăr, nu o judecată, nici o părere proprie! Este un adevăr dureros, pe care puțini îl conștientizează și pe care cei mai mulți îl consideră „un drept” al femeii de a face ce dorește cu corpul … copilului din ea, nu corpul ei (așa cum sună sloganul).

Ați văzut vreodată imagini cu un copil făcut bucățele?

Încerc să manipulez emoțional?
Aduc remușcări și vinovăție în viața femeilor care au făcut avort?
Judec?

Nicidecum!

1. Sunt realistă, nu manipulez emoțional.
2. Aduc o veste bună: Dumnezeu iartă și numai El vindecă complet trauma unui avort!
3. Nu judec. Informez că a fi creștin implică niște standarde după care TREBUIE să ne ghidăm…

Deci, care este soluția?

Eu aș spune:
– Dumnezeu pe primul loc!

Voi îmi veți spune:
– Educația sexuală în scoli, fată naivă!

Fata naivă vă spune:

Nu sunt contra educației sexuale în școli!
Sunt împotriva unei educații sexuale în școli, care te învață cum să te protejezi în timpul actului sexual, dar care nu te învață mai întâi cum să îți protejezi (dacă dorești), trupul, mintea și sufletul… pentru a nu ajunge niciodată la sarcini nedorite!

Scuipă credința și pune educația sexuală în primă linie și nu vei obține altceva, decât un surprinzător număr crescut de avorturi! Încearcă să le prezinți împreună, deși par în antiteză… și s-ar putea ca numărul avorturilor să scadă de la an la an.

Totuși, să fim și sinceri…

Trăim într-o generație care știe cum să se protejeze sexual (în foarte mare parte). Totul este la un click distanță…
Dar aceeași generație, care cunoaște riscul, se aruncă în prăpastie cu bună știintă și nu își dă interesul pentru a ține cont de reguli, atât timp cât există și antidot pentru încălcarea acestora (avortul).

De ce se întâmplă asta?
Pentru că nimeni nu le vorbește despre o viață diferită, fără relații sexuale (până într-un punct). Moralitatea nu e la modă…

De aceea insist și sper că veți înțelege următoarele:

Educația sexuală nu te învață cum să îți limpezești mintea, când pofta de sex …ți-o tulbură! Educația sexuală în forma ei naturală, separată de tot ce este bun și cu adevărat educativ, face un sigur lucru: te învață să faci sex.

– Creștinismul în schimb … lucrează interiorul. Te provoacă să îți folosești mintea și să îți stăpânești pornirile! Te învață să fii TU stăpân pe poftă, nu pofta să fie stăpână pe tine. Într-un cuvânt: INTEGRITATE! Iar dacă asta înseamnă pentru unii să fii prost, sau tăntălău: mă declar și una … și cealaltă!

În finalul „pledoariei”, aș dori să clarific puțin scuza: avortul în urma sarcinilor nedorite din cauza violurilor, pedofiliei sau sărăciei…

Dacă este să fim onești, ar trebui să știm că în aceste cazuri vorbim despre un număr foarte scăzut de avorturi… și nu as judeca așa ceva niciodată! În aceste cazuri, aș veni totuși cu o completare: a răspunde la violență cu violentă NU este mai cel mai bun sau înțelept lucru, ci din contră…
Despre femei sau copile care nu pot păstra sarcina deoarece aceasta ar însemna moartea lor, sau despre copii care nu vor supraviețui nașterii etc., bănuiesc că nu are sens să discutăm, căci nu suntem absurzi!
Sau suntem? 🙂

Și ajung la final…

Știați că în ultimile 5 luni de zile, la nivel mondial, au fost uciși peste 14.000.000 de copilași? Pe românește: 14 milioane de copii morți în mai puțin de jumătate de an!

Oameni buni, dragi creștini… și chiar liberi cugetători: un copil nenăscut rămâne un copil, o viață, chiar dacă încă nu a văzut lumina zilei. Este o viață gingașă, ce poate fi modelată, ce poate aduce zâmbete, ce poate fi un viitor medic, om de știință etc.

Un copil nenăscut este o viață… ce merită protejată, nicidecum curmată!
Inima copiilor născuți bate. Iar bătăile se pot auzi: 1, 2, 3, 4…

Iubiți-vă mai mult… și încetați să vă mai vindeți trupurile pentru plăceri „instant” ce pier la fel… instant!

Susțineți viața și, dacă simțiți că vă fuge pământul de sub picioare, vă rog: cereți ajutor acolo unde nu veți fi judecate, ci veți fi ajutate!

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button