ArticoleEditoriale

VREMURI GRELE – VREMEA LUI LOT

Sursă imagine: Pinterest

Geneza 19

Una dintre vremurile grele ale istoriei este vremea lui Lot, iar modul în care Biblia o prezintă este următorul: vremea răului în iminența sfârșitului. Atunci, ca și acum, societatea ajunsese la un grad de depravare, de păcat pe care Dumnezeu nu îl mai suporta, fapt pentru care se dă sentința ca cetățile Sodoma și Gomora să fie nimicite.

Dacă privim în Biblie, observăm că Sodoma este o realizare a Satanei, o lucrare care de la începutul ei era sortită nimicirii (Deuterenom 32:32,33).

Inclusiv în vremea noastră, mulți fac mișcări care nu sunt îngăduite de Dumnezeu. Dacă privim spre Lot vedem că el își alege partea bogată, partea cu prosperitate. Avraam, în schimb, alege țara Canaanului, Hebronul, un loc al prezenței lui Dumnezeu. S-ar putea, draga/ul mea/eu, să alegi silit de împrejurările în care te afli la momentul respectiv, dar nu uita un lucru: Providența lui Dumnezeu se manifestă în locul în care este EL prezent. Nu orișiunde este și prezența lui Dumnezeu. Alege în viață lucrurile care te apropie de Dumnezeu.

Oamenii de cele mai multe ori uită de Dumnezeu în bogăție. Ca exemplu ne folosim de Ezechiel 16:49: ”Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei, şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi a celui lipsit.” Îngâmfarea, belșugul și nepăsarea sunt lucruri care te despart de Dumnezeu. Atunci când oamenii ajung în pofte nesăbuite, în homosexualitate ei vor fi irecuperabili.

Un alt aspect este silnicia. Silnicia te forțează la păcat. Stricăciunea din vremea lui Lot ajunsese la culme, până acolo că între tineri și bătrâni nu mai exista nicio diferență când venea vorba de păcat. Vreau să înțelegi, dragul meu, care citești aceste rânduri că Dumnezeu ne cheamă la o viață de sfințenie și de curăție. De aceea, două dintre valențele Sodomei sunt: PROSPERITATEA ECONOMICĂ și  IMORALITATEA LA CULME.

Lumea de astăzi trăiește în aceleași pofte, aceleași dorințe după îmbogățire, aceleași dorințe de desfrâu ale trupului, însă Cristos Își cheamă Biserica la sfințenie, Isus Își îndeamnă poporul să nu fie iubitori de bani, de plăcerile acestei lumi. Doamne, ajută-ne să înțelegem că adevăratele valori sunt o purtare sfântă și evlavioasă, lucruri pe care le aștepți de la fiecare dintre noi.

Formele economice, mai devreme sau mai târziu, vor depărta oamenii de Dumnezeu.Tu ai opțiunea de a rămâne separat de păcat. Chiar și fiicele lui Lot au fost prea legate de Sodoma, până acolo că au comis incest. Un exemplu clar pe care Biblia îl oferă este în Rut 1:7: ”Ea a ieşit din locul în care locuia însoţită de cele două nurori ale ei şi a pornit ca să se întoarcă în ţara lui Iuda”.

Dragul meu ce citești aceste rânduri, în condiții de maximă stricăciune poți să fii copilul lui Dumnezeu. Nu te compromite la serviciul tău, în viața ta. Stai aproape de Dumnezeu și EL îți va purta de grijă. Matei 24: Îngerii vor selecta la sfârșit ce este pentru foc și ce este pentru viața veșnică.

Stâlpul de sare al soției lui Lot vorbește atât de clar pentru noi astăzi. Fii integru până la capăt, nu te uita în urmă la ce rămâne pentru FOC, ca nu cumva să nu scapi de foc în ziua aceea. Domnul să ne lumineze pe toți în direcția aceasta.

Avraam și Lot așteptau o cetate cu temelii veșnice conform Evrei 11:10:Căci el aştepta cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu.”

Cred că viața ta și a mea de credință pot să Îl onoreze pe Dumnezeu dacă o trăim în acord cu voia Sa. Diferențele dintre cei doi sunt următoarele: au fost pocăiți și unul și altul, dar au fost două feluri de pocăință; Lot a avut o pocăință mai lejeră, cu libertate pentru familie, Avraam a fost mai rigid.

1 Corinteni 3:10: După harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu, ca un meşter-zidar înţelept, am pus temelia, şi un altul clădeşte deasupra. Dar fiecare să ia bine seama cum clădeşte deasupra.

Avraam a pus o temelie bună, a avut făgăduințe, dar fiecare clădește deasupra, adică singura formă de mântuire este cea prin Cristos.

1 Corinteni 3:15: Dacă lucrarea lui va fi arsă, își va pierde răsplata. Cât despre el, va fi mântuit, dar ca prin focCaz Lot – mântuit la limită.

Nici în Sodoma, nici în Gomora nu au fost nici măcar 10 oameni buni, în Adma sau Țeboim nu a fost nimeni care trăia pentru Domnul.

Doamne, pe noi ca și copii ai tăi, ajută-ne să veghem la cele sfinte.

Trăiește pentru Domnul fără compromisuri!

Trimis de Flavius Borzan pentru TotalSchimbat.ro

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button