Editoriale

Dumnezeu pare atât de departe

Sursă foto: Pinterest

Unele situații sunt fără ieșire. Intrăm în ele precum căprioara în capcana vânătorului și nu mai găsim calea prin care să ajungem liberi din nou. Și, deși strigi la Dumnezeu să te scape, zi și noapte, cu lacrimi amare brăzdate pe obrazul tău, tot ce poți să auzi este ticăitul ceasului ce trece parcă cu încetinitorul și tăcerea în care te afunzi tot mai mult. Cerul e mut, Dumnezeu pare atât de departe.

Uneori te întrebi dacă El chiar te aude și vezi cu durere cum răspunde rugăciunilor altora, îți răspunde și ție la rugăciunile tale pentru alții, dar la amarul ce îți îneacă sufletul tace. Și te întrebi de ce și cât va mai dura până va veni și în ajutorul tău?

Există o veste bună, aceea că Dumnezeu nu ți-a întors spatele și, contrar a ceea ce pare, El îți prețuiește fiecare rugăciune în parte și cunoaște mai bine decât oricine fiecare lacrimă care îți atinge obrazul. Ce ar putea fi mai bun decât atât? Faptul că El nu Se oprește aici. Dumnezeu este în control, deși totul pare într-un haos cumplit, El este chiar acolo și face ceva pentru tine chiar acum! Dumnezeu îți pregătește calea de ieșire. Dumnezeu îți știe durerea și este gata să îți ofere a doua șansă și să te scoată de unde ești.

Situația în care te afli nu este o situație permanentă, chiar dacă așa pare. Te afli în prezent, nu în viitor. Și știi ceva, Dumnezeu încă modelează inimile cârpite. Cel Atotputernic încă ia condeiul în mâinile Sale și scrie povești demne de citit celor ce își pun încrederea în El. Dumnezeul în care te încrezi continuă să guverneze lumea, iar situația ta nu este prea grea pentru El; dimpotrivă, El are deja soluția prin care să te scoată de acolo.

Așa că astăzi fii, te rog, încurajat la gândul că Dumnezeu luptă pentru tine. Indiferent cât de grea și apăsătoare ar fi situația ta, indiferent cât de permanentă ar părea, ai încredere că El e acolo pentru tine și îți pregătește calea de ieșire.

P.S. Îți recomand acest cântec (Danny Gokey – Haven`t seen it yet) ascultă-L în liniște și amintește-ți că Dumnezeu este credincios față de oricine Îl cheamă și își pune încrederea în El cu adevărat.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button