DevotionaleMisiunePredici

Cum să trăiesc o viață centrată pe Dumnezeu

de Colin Smith

Creștinii își doresc să trăiască o viață centrată pe Dumnezeu. Iată câteva modalități de a-ți cultiva această viață.

Recunoaște că tot ce faci acum durează o vreme

Lumea vrea să crezi că totul este stabil, de neclintit și permanent. Dar nu este așa deloc. Casa în care locuiești îți aparține doar pentru o vreme. Lucrarea pe care o faci este pentru o vreme. Oamenii pe care îi iubești îți sunt aproape doar pentru o vreme. Într-o zi, alții vor locui în casa ta. Într-o zi, alții vor continua lucrarea pe care ai început-o. Într-o zi, alții vor intra în posesia banilor tăi. Apostolul Iacov spune:

“Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur care se arată puțintel și apoi piere” (Iacov 4:14).

David spune:

“Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!” (Psalmul 90:12).

Indiferent ce faci în viață, gândește-te că nimic nu va dura o veșnicie.

Pune-ți visurile pe altarul lui Dumnezeu

Cât de greu este să punem în practică! Toți avem speranțe și planuri de viitor. Dar nu avem drepturi. Nu există certitudini. Dumnezeu poate, oricând, să îți dea peste cap visul și să îți dea o chemare nouă. Așa că pune-ți visurile pe altarul lui Dumnezeu.

via unlockingthebible.org

Niciunul dintre noi nu cunoaște planul suveran al lui Dumnezeu. Însă Dumnezeu este întotdeauna la lucru. Dacă Dumnezeu îți schimbă direcția chemării, acest lucru ar trebui să fie un moment crucial pentru tine. Gândește-te la Iona: el niciodată nu și-a imaginat că va pune piciorul în Ninive. Gândurile ascunse ale inimii vor ieși la iveală.

Doamne, ajută-mă să-mi pun visurile pe altarul Tău. Nu mă lăsa să fiu ca Iona. Nu mă lăsa să devin o persoană care se simte confortabil cu casa, cu prietenii și cu lucrarea sa, iar în lucrare să nu fie dornic să facă ceva nou de dragul lui Cristos, al celor pierduți și al Evangheliei.

Învață să stai la dispoziția lui Dumnezeu

Cu cât te simți în pielea ta, cu atât va fi mai dificil să te supui chemării lui Dumnezeu de a face ceva diferit. Când iubești ceea ce faci, când ești fericit în viață și totul pare să meargă ca pe roate, iar Dumnezeu te binecuvântează, este foarte greu să îți pui inima la dispoziția lui Dumnezeu și să spui: “Dacă dorești să fac altceva, sunt la dispoziția Ta.”

 Ai avut un moment de sinceritate în care te-ai întrebat dacă nu cumva Dumnezeu te vrea pe câmpul de misiune? Ți-ai evaluat abilitățile pentru a le pune în slujba Domnului, într-o lucrare transculturală?

Când te gândești la carieră, ce faci atunci când copiii îți sunt la școală? Când te gândești la pensionare, ai venit înaintea lui Dumnezeu să Îl întrebi cum I-ai putea fi folositor? Sau e vorba doar despre tine? Învață să stai la dispoziția lui Dumnezeu.

Iona și Isus

Există un contrast izbitor între Iona și Isus. Gândește-te la Iona. El locuiește într-un loc bun, face o treabă bună și își vede de viață, iar Dumnezeu îi spune: “Iona, vreau să mergi într-un alt ținut, să faci o altă lucrare și să trăiești altfel, de dragul oamenilor pe care îi iubesc și pe care îi așteaptă judecata.” Iar Iona spune: “Nu.”

Gândește-te la experiența Fiului lui Dumnezeu. El a fost îmbrăcat cu bucuria și slava cerească. El a condus universul prin Cuvântul puterii Sale. A fost adorat de către îngeri, având toată creația la picioarele Sale. Tatăl I-a spus Fiului: „Vreau să mergi într-un alt loc în care vei fi respins. Vreau să trăiești o viață diferită care va duce, în final, la tortură, crucificare și moarte. Vreau să faci lucrarea aceasta pentru a mântui oamenii pe care îi iubesc și pe care îi așteaptă judecata.” Iar Isus a spus: “Da!”

Doamne, nu mă lăsa să trăiesc ca Iona, ci fă-mă asemenea lui Isus.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe UnlockingTheBible.org

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button