Editoriale

Analfabetismul biblic și pălăvrăgeala multă

În ultimile zile m-am izbit tare cu capul de peretele gros al analfabetismului spiritual. Plin de oratori, liberi cugetători și apărători care vorbesc frumos despre dragoste și toleranță, dar le separă pe acestea de dreptate și adevăr. Mai clar: pălăvrăgeală multă!

Observ cu stupoare că e plină România de creștini ce îmbrățișează transcendentalismul. Transcendetalismul este un soi de religie sau credință fără crez, ce a luat naștere din dorința de a crede în ceva, dar și din lipsa dorinței de a crede în Sfânta Scriptură. Nu este suficient să credem! Trebuie să credem lucrul drept despre Cel ce este Drept, spunea un om al lui Dumnezeu.

Am înlocuit credința în Dumnezeu cu trăirile sufletului. Trăim după cum zice sufletul nostru, nu după cum zice Domnul. “Așa vorbește Domnul” a dispărut din conștiința omului.

Pentru creștinismul actual, păcatul este o slăbiciune scuzabilă și pune accentul doar pe bunătatea lui Dumnezeu. Nenorocirea omului este acoperită, dispărută undeva în neant.
A crede în felul acesta înseamnă a ne întemeia crezul pe minciună!
Nu avem niciun drept să selectăm Adevărul revelat de Dumnezeu prin Scripturi.
Selectarea Adevărului lui Dumnezeu pentru a ne scuza, lăuda sau încuraja în acțiuni păcătoase înseamnă a disprețui și a arunca Cuvântul Său. Înseamnă că Dumnezeu a devenit nefolositor pentru noi.

Isus este Adevărul!
Acel Isus pe care mulți dintre voi ați încercat să mi-l prezentați în aceste zile, este un isus, cu “i” mic, făurit de imaginația voastră, după propriul vostru chip.
Acea credință visătoare, care ignoră și refuză adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu și acceptă cu seninătate doar textele plăcute din același Cuvânt, este o credință moartă, nu credința despre care a vorbit Hristos și apostolii.

Analfabentism biblic, doctrinar, spiritual, și foarte multă pălăvrăgeală ieftină și frumos decorată.
Specialiști în chirurgia biblică peste tot!
Specialiști în sfaturi despre iubire, iertare și toleranță, dar analfabeți în înțelegerea și practicarea corectă a acestora.

Homosexulitatea este un păcat. Este păcat pentru că așa zice Dumnezeu!
Voi între timp hotărâți-vă cui vreți să slujiți, dar, vă rog frumos, încetați să-L mai comparați pe Hristosul Scripturii cu hristosul apărut din praful imaginației voastre.

Mă aștept la raporturi și la această postare. Cea inițială a fost închisă pe baza acestei acuzații: incitare la ură.
Probabil pentru unii adevărul, îndemnul la rugăciune și iubire înseamnă ură.

  • Incit la Adevăr!
  • Incit la alfabetizare biblică!
  • Incit la conștientizare!

Oare vom fi capabili și pregătiți pentru acestea?

Cu prețuire,
Marilena Mihailescu

Tags
Show More

Articole Aleatorii

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Close
Back to top button

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro

Close
Close