Editoriale

De ce nu mi-ai spus de Isus?

Sursă foto: Pinterest

Odată, cineva mi-a spus că își dorește să moară. Acea persoană era atât de cuprinsă de disperare, încât nu mă îndoiam că ar putea încerca să facă ceva în această privință în orice clipă. Și pentru o secundă mi s-a părut că lumea întreagă se oprește în loc, iar singurul lucru la care mă puteam gândi era: Doamne, am stat atât de mult timp lângă această persoană, dar nu i-am spus niciodată nimic despre Tine. Am zis că iubesc această persoană, dar nu mi-a păsat niciodată îndeajuns încât să îi spun despre ceea ce Isus Hristos a făcut pentru ea. 

Poate că mărturisirea mea nu ar fi contat, sau poate că mărturisirea mea ar fi schimbat radical totul.

Oamenii au nevoie să audă de Isus Hristos de la tine. Oamenii au nevoie să Îl vadă pe Isus Hristos în tine. Oamenii au nevoie să descopere o persoană care nu se teme să-și mărturisească credința pe care o are. Oamenii au nevoie să audă despre valorile tale.

Lumea e în cădere. Răul se zbate să câștige în timp ce binele stă și tace liniștit. De ce?

De ce taci?

Poate că totul e în zadar. Poate că tot ceea ce susține creștinismul în lume e fals, bazat pe nimic, cum cred unii. Dar și dacă totul e adevărat, și dacă există o viață de apoi și un Hristos răstignit pentru păcate; și dacă salvarea într-adevăr se face prin credința în jertfa Lui, nu vei regreta că nu ai făcut totul să Îl mărturisești prin gura ta, prin modul tău de a trăi prin tot ce ești?

Și dacă, la final, cineva te va întreba: De ce nu mi-ai spus? De ce nu mi-ai spus de Isus? De ce nu mi-ai spus că există rai și iad, că există ceva dincolo de lumea aceasta, că aici nu se termină totul și că Hristos a murit și pentru mine? 

Nu te-a durut? Când tu știai că fiecare pas pe care îl fac în fiecare zi mă aduce mai aproape de pierzare? Stăteai liniștit lângă mine și îmi zâmbeai când eu aveam cu disperare nevoie de ceva. Când viața îmi era goală și nu înțelegeam după ce suspin?!

Poate că sună dur. Însă adevărul e că noi suntem singura șansă ca oamenii să audă despre Dumnezeu. Pentru unii oameni nu există Biblie, nu există adevăr, nu există Isus Hristos. Existăm doar tu și cu mine. Întrebarea e: ce arătăm, spre ce indicăm? Ce sădim în jurul nostru? Pentru ce trăim?

Dacă tu nu deschizi gura pentru că te gândești că oricum nu are niciun rost sau că aceste lucruri nu se vorbesc, s-ar putea ca într-o zi să te întâlnești cu oamenii ce-au fost puși lângă tine și să îți dai seama câtă nevoie aveau să Îl vadă în tine pe Dumnezeu și să audă despre Dumnezeu. Și poate că altcineva a făcut-o în locul tău, sau poate că nu.

Dragul meu, oricine ai fi, deschide-ți astăzi inima spre cei de lângă tine. Dacă tu știi ce a făcut Isus Hristos pentru tine, nu ține ascuns. Mântuirea nu e un secret. Mântuirea se dă cu mână largă celor care cred și sunt gata să vină la cruce.

Spui că ești creștin? Atunci fii o unealtă în mâna lui Dumnezeu.

Spui că ești creștin? Atunci nu sta nepăsător când alți mor pe lângă tine.

Spui că ești creștin? Atunci trăiește cu toată puterea ta ca unul.

Hai să încercăm împreună să facem din lumea aceasta un colț de rai, arătându-L pe Dumnezeu la orice pas. Hai să dăm totul încercând.

”Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.” Romani 1:16 

”Noi dar, suntem trimiși împuterniciți ai lui Hristos; și ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în numele lui Hristos: Împăcați-vă cu Dumnezeu!” 2 Corinteni 5:20 

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

7 Comments

 1. „Poate că totul e în zadar. Poate că tot ceea ce susține creștinismul în lume e fals, bazat pe nimic cum cred unii. Dar și dacă totul e adevărat, și dacă există o viață de apoi și un Hristos răstignit pentru păcate; și dacă salvarea într-adevăr se face prin credința în jertfa Lui, …”
  Pentru un om atins si schimbat de Hristos, asta este o certitudine, nu mai incape nici o indoaiala.

  1. Pentru mine este o certitudine, nu incape indoiala! Dar acest articol nu a fost scris pentru mine. Si cand am scris „poate” am scris-o pentru acei oameni care nu cred in Hristos.

 2. Adica e clar cum stau lucrurile, crestinismul nu e fals si cu atat mai putin nu e bazat pe nimic. Un crestin cu adevarat schimbat, nu se indoieste de existenta si jertfa Domnului Isus

  1. Am raspuns deja despre aceste lucruri mai sus. Doar pentru faptul ca noi credem ca crestinismul nu e fals, nu inseamna ca altii nu cred ca e fals. Pentru acele persoane era acea afirmatie.

 3. „Poate că sună dur. Însă adevărul e că noi suntem singura șansă ca oamenii să audă despre Dumnezeu. Pentru unii oameni nu există Biblie, nu există adevăr, nu există Isus Hristos. Existăm doar tu și cu mine.”
  Pe tine te’am adus cineva la Domnul sau te’am adus El? Pe (Saul)Pavel cine l’a adus? adevărul e că noi suntem singura șansă ca oamenii să audă despre Dumnezeu? Vai de mine suntem singura Lui sanså? Ascultå,dacå oamenii nu mårturisesc pe El,o fac pietrele. Suntem mântuiți prin jertfa Lui Hristos de la Golgota și prin har=dar nemeritat. Știi că și faptele bune sunt puse så mergem în ele tot datåritå Domnului? Faptele bune sunt consecința nașterii din nou și-a Duhul Sfânt. Ia spune Petru nu fåcut fapte bune? Și totuși a trådat pe Domnul. Dar ce a spus Domnul? Diavolul a cerut ca Petru så fie cernut dar Domnul s’a rugat pt.Petru. Absolut toți oamenii suntem nåscuti in påcat, meritam moartea dar Dumnezeu a iubit lumea și a trimis pe Fiul Såu så moarå de bunå voie și nevinovat in locul nostru. Suntem reabilitați prin El, slavå Domnului.Nu suntem noi singura Lui șansă. El este singura noastră sanså.Domnul s’a folosit de oameni så se împlineacå voia Tatălui in mii de ani. Ai înțeles oare ideea? Are cine råspândi cuvântul Lui chiar de’ar muri 3 sferturi din oameni. Dumnezeu controleazå viața tuturor,slavå Lui. El se indurå de cine vrea. Și credința este data tot de la El.så nu ne mândrim deloc.Faza cå El depinde de noi e de la diavol. Så nemt mândrim cå noi am fåcut, facem și dregem. De asta mulți vor intreba: Doamne dar nu am fåcut noi toate astea in numele Tåu? Oare Iuda nu a fost ucenicul Lui? Nu a fåcut minuni și? Ce va spune Isus? Plecați cåci nu våd cunosc.Dacå nu avem harul și mila Sa, dragostea Lui, dacå „nu ne pocåim” degeaba ducem cuvântul Lui peste måri și tåri. Mai degrabă så ne pocåim cåci asta e important și så cerem îndurare de la Domnul så ne tinå in harul său prin duhul sfânt până cind El va veni så ne Ia in våzduh cu El dupå ce cei adormiți in Domnul vor învia mai întâi. Gândește’te cå tâlharul de pe cruce nu a fåcut nimic pentru mântuirea lui, ci a crezut și s’a pocåit. Atât! Aici s’a våzut slava Domnului. Så nu te superi nu am spus nimic cu råutate, dar ideea asta cå noi suntem singura Lui speranțå så se råspândeascå cuvântul Său e predicatå de la amvon.Diavolul dacå nu te trage înapoi så te facå så fii deznådåjduit, atunci te împinge înainte så te mândrești. Ambele is påcate.Domnul så aibå milå de noi și så ne tinå in harul Såu prin Duhul Sfânt pånå va veni. El vine curând și nu întârzie cum spun multi creștini. Ci doar se indurå de noi și ne mai då timp så nemt pocåim. Domnul så te binecuvinteze!
  Uite aici ascultå cu atenție
  https://youtu.be/iE3NLchrf-w

  1. Ca sa raspund intrebarii tale, voi spune ca Duhul Sfant m-a cercetat, insa eu am auzit despre Isus Hristos, despre lucrarea Sa prin biserica. Deci da, Duhul Sfant cerceteaza dar uneori este nevoie ca noi sa auzim Cuvantul. Sa nu uitam ca credinta vine in urma auzirii Cuvantului. Ori pentru acei oameni care nici nu frecventeaza o biserica, nici nu cred in Biblie si nu o citesc, lor cine le va spune ceva?

   De ce interpretezi gresit ceea ce am scris? Nu am zis ca noi suntem singura Lui sansa. Nu am zis nicidecum ca noi suntem singura sansa a lui Dumnezeu. Am zis ca noi suntem singura sansa pentru ca oamenii sa auda Cuvantul. Pentru ca noi suntem datori sa vorbim. Strict in acest scop a fost afirmatia folosita acolo. Pana la urma Dumnezeu s-a folosit de oameni si pentru a scrie Biblia si pentru a transmite mesajul ei mai departe. Isus a inceput acest lucru dupa care au continuat ucenicii, asa ca da, putem spune ca mesajul Evangheliei a fost dus mai departe si a ajuns pana la noi datorita lucrarii Domnului Isus si a oamenilor si este nevoie ca si noi sa il transmitem mai departe.
   Si Pavel auzise despre Isus, despre credinta, din moment ce el prigonea crestinii!

   Tocmai asta e si ideea, Isus a zis ca daca noi vom tacea vor vorbi pietrele, asa ca ideea e sa nu tacem. Da, Dumnezeu are putere sa faca ce doreste si sa se descopera cui doreste in ce mod doreste, dar in schimb El ne-a trimis pe mine si pe tine in lume si ne-a dat o gura ca sa vorbim.
   Articolul meu doar indeamna la acest lucru si nu neaga nimic din puterea lui Dumnezeu.

   Daniel, cunosc si eu Biblia. Stiu ce a facut Dumnezeu. Nu inteleg de unde ai scos anumite lucruri pe care nu le-am pretins deloc in acest articol. Pur si simplu am vrut sa indemn oamenii la a le spune celor din jur despre Dumnezeu. Fie ca iti place sau nu acest gand, noi suntem datori sa le zicem celor din jur despre Dumnezeu. Insasi Isus ne-a indemnat la acest lucru in Noul Testament.

   Poate tu vrei sa crezi ca e ok sa taci. Poate tu vrei sa crezi ca daca tu nu vorbesti sunt o gramada de alte persoane care o pot face. E ok, crezi cum vrei. Cat despre mine, eu am ajuns la concluzia ca oamenii din viata noastra nu sunt pusi la intamplare si ca noi trebuie sa le zicem despre Isus si sa ne rugam pentru ei.

   Nu am atestat nici macar o clipa faptul ca credinta ar veni de la altcineva in afara de El.

   Imi pare rau ca am fost inteleasa gresit, dar daca lumea ar fi gandit ca tine, scuza-ma ca iti spun, e posibil sa nu mai fi ajuns credinta pana la noi astazi. Tocmai ca ucenicii au facut totul ca sa transmita Evanghelia mai departe, la fel si Isus, iar acum ” noi putem sta linistiti, caci Dumnezeu are putere si vor vorbi pietrele. ”

   Concluzia mea ramane aceeasi ca si in articol, Duhul Sfant cerceteaza, asta e lucrarea Lui. Insa noi suntem datori sa spunem despre Isus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button