Devotionale

Surprize peste surprize

de Colin Smith

În zilele lui Irod, împăratul Iudeii, era un preot, numit Zaharia, din ceata lui Abia. Nevasta lui era din fetele lui Aron, și se chema Elisabeta. Amândoi erau neprihăniți înaintea lui Dumnezeu și păzeau fără pată toate poruncile și toate rânduielile Domnului (Luca 1:5-6).

Elisabeta era o femeie neprihănită și era căsătorită cu Zaharia, care era preot. Cei doi nu aveau copii, iar evanghelistul Luca ne precizează că aceștia erau înaintați în vârstă (1:7). Un înger al Domnului i s-a arătat lui Zaharia, în timp ce slujea în templu, și i-a prevestit că Elisabeta va avea un copil. El nu a crezut promisiunea, iar puterea cuvântului i-a fost luată. Nimeni nu este ajutat de cuvintele unui preot care nu crede în Cuvântul lui Dumnezeu, așa că Zaharia a rămas mut până când promisiunea lui Dumnezeu s-a împlinit.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Gândește-te la asta din perspectiva Elisabetei: soțul său vine de la muncă și nu poate vorbi. Face semne cu mâinile, scrie cuvinte pe o tăbliță, dar rămâne mut. După un timp, spre bucuria ei, află că este însărcinată. Se scurg săptămâni și luni, iar într-o bună zi se aude un ciocănit la ușă. Este Maria, o rudă din familia sa.

Vizita ar putea fi o surpriză fascinantă pentru Elisabeta. Trăim într-o lume a pregătirilor. Ce oaspeți vom avea de Crăciun? Când vor sosi aceștia? Când vor pleca? Dar lumea arhaică era diferită. Era plină de surprize. Fără a avea telefoane mobile, mesaje sau e-mailuri pentru a se ocupa de pregătirile nesfârșite, aceștia trăiau într-o lume în care oamenii pur și simplu apăreau. Și asta s-a întâmplat aici.

Cum ai reacționa dacă cineva ar apărea din senin la ușa ta, cu ocazia Crăciunului?

Material tradus cu permisiune de pe UnlockingTheBible

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button