ArticoleMeditatii

Cum să-ți recapeți bucuria mântuirii din inimă?

foto: www.theartofahappyheart.com

M-am întrebat: „Oare cum poate un creștin să-și recapete bucuria odată ce a întristat Fața Domnului păcătuind?”

M-am gândit atunci la povestea vieții lui David și la ceea ce zicea el despre „bucuria mântuirii”, iar apoi am privit la câteva versete importante din Noul Testament.

După păcatul săvârșit cu Bat-Șeba și uciderea soțului ei, psalmistul David era adânc întristat de păcatele lui. Psalmul 32:3 ne spune: „Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate, căci zi și noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii (Oprire)”.

Însă, în urma înștiințării din partea prorocului Domnului, el se căiește de păcatele sale și se mărturisește„Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” (Oprire)”

Spre bucuria lui David, Dumnezeu face un gest minunat: „… Tu ai iertat vina păcatului meu. (Psalmul 32:5).

Galateni 5:22 ne prezintă un adevăr foarte clar, anume că, dintre roadele Duhului, cea de-a doua după dragoste este bucuria. De aceea, psalmistul David se ruga cu ardoare: „Nu mă lepăda de la Faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt!” Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă!” (Psalmul 51:11-12).

  • Cine ne poate reda bucuria mântuirii?

      Dumnezeu, prin Duhul Său Cel Sfânt.

  • Cum ne putem recăpăta bucuria mântuirii?

Prin căința personală, mărturisirea păcatelor și credința în puterea de iertare a sângelui Mielului.

„Ferice de cel cu fărădelegea iertată și de cel cu păcatul acoperit!” (Psalmul 32:1).

„Şi credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd” (Evrei 11:1).

Crezi tu astăzi că Dumnezeu te-a iertat atunci când ți-ai mărturisit păcatul și ți-ai pus nădejdea în jertfa ispășitoare a lui Hristos? Ești tu neclintit în credința ta?

Dacă da, atunci ești gata să îți recapeți bucuria mântuirii din inimă!

Lidia Baiaș

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button