Meditatii

Pentru a cuceri cerul, trebuie să străbați iadul!

Suferința este CHEIA ce deschide cerul...

A fost odată un Eden
Foto: pinterest

A fost odată un Eden, doi oameni și Dumnezeu. Perfecțiunea domnea pretutindeni, iar cerul era căminul omului. Însă, într-o zi, oamenii și-au ales propria cale, scriindu-și singuri destinul prin neascultare. „De astăzi, pentru a cuceri cerul, trebuie să străbateți iadul!”, le-a spus Dumnezeu. De atunci, generații după generații sunt supuse unui iad pământesc, în care suferința și nevoia e pâinea cea de toate zilele și doar cei care mănâncă pâinea aceasta cu mulțumire pot dobândi perfecțiunea cerului, acel prim cămin abandonat.

Tot ce este frumos se obține greu și produce durere. Calea ce duce spre cer te coboară în adâncimile iadului și te trece prin foc, iar scopul este ca TU să schimbi acest iad în rai prin ceea SPUI, FACI și DAI.

  •  Ura o câștigi de partea ta prin Iubire.
  • Blestemul îl schimbi  prin  binecuvântări.
  • Respingerea o câștigi prin primire.
  • Durerea o câștigi prin însăși acceptarea ei.
  • Batjocura o câștigi prin vorbirea de bine.
  • Condamnarea o câștigi prin ispășire.
  • Scrâșnitul de dinți îl câștigi prin zâmbete senine.
  • Iadul pământesc  îl câștigi pentru Cer, doar dacă te lupți pentru el.

  Totul se rezumă la suferință …iar suferința, dragii mei, se câștigă NUMAI prin suferință.  Suferința este CHEIA ce deschide cerul și puterea miraculoasă ce transformă iadul în rai. 

 Hristos a experimentat iadul și a cucerit cerul pentru noi prin suferință. S-a dezbrăcat de Sine Însuși și a îmbrăcat  haina durerii. El, Lumina lumii, a coborât în întuneric. El, iubirea desăvârșită, a fost răsplătit cu ură. El, sursa vieții, a gustat moartea. El, care a vindecat bolnavii, a ajuns un muribund. El, care alina durerile, a ajuns să experimenteze cele mai crunte dureri. Hristos a fost exemplul suprem al suferinței care nu a cerut nimic pentru Sine, ci, în agonia morții, Se ruga pentru alții. Dacă dorim să gustăm dulceața cerului, trebuie să fim gata să ne hrănim cu suferințele iadului ce au fost îndurate de Hristos. Asemenea Lui, noi trebuie să ne jertfim liniștea, confortul, reputația, timpul, avuțiile și viața însăși pentru aproapele nostru, căci Hristos a murit si pentru el! 

„Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine” (Galateni 2:20).

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button