Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

In Biserica, Misiune

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni,

Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce faceţi. Avem o bucurie deosebită să putem fi parte integrantă din echipele care lucrează împreună la traducerea Scripturii în Papua Noua Guinee implicându-ne din punct de vedere tehnic aici. Centrul de Comunicaţii şi Servicii Tehnice din Ukarumpa, locul unde lucrăm în prezent, este foarte aproape de birourile unde lucrează efectiv traducătorii locali şi consultanţii la procesele de traducere a Cuvântului lui Dumnezeu. De la intrarea în clădire şi de pe geamul nostru, putem vedea aceste aşa-numite birouri de traducere. Le numesc birouri de traducere, pentru că nu ştiu ce alt termen să folosesc pentru a explica cum arată.

În realitate, se numesc „spaţii cubice” şi sunt construcţii tip vagon compuse din camere cubice cu latura de 2,5m. Le-aş putea numi „chiliile traducătorilor”, dacă ar fi să extrapolez puţin utilizarea termenilor. Adevărul este că am cunoscut oameni care timp de zece, cinsprezece, douăzeci de ani au venit şi au locuit opt ore pe zi în aceste spaţii cubice închiriate şi au lucrat continuu la aceste procese de traducere alături de localnici. De cele mai multe ori, vieţile acestor oameni s-au desfăşurat de-a lungul tejghelelor de doi metri şi jumătate pe care stau în permanenţă amestecate teancuri de foi, dicţionare deschise şi mai multe versiuni şi traduceri ale Scripturii deschise la pasajul respectiv.

De fiecare dată când aceşti traducători întâmpină o problemă tehnică cu calculatoarele pe care le au, vin şi le aduc la clădirea vecină în care lucrăm şi astfel putem oferi ajutorul nostru în circumstanţe variate. Aşa s-a întâmplat cu ceva timp în urmă, când Mihaela a putut să pregătească un set de calculatoare noi pentru un anumit grup de traducători. Ea a reuşit să instaleze sistemele de operare şi programele necesare pentru munca de traducere şi astfel să poată fi de ajutor pentru colegii noştri lingvişti într-un timp scurt.

Detalii…

You may also read!

Agenda ABC 2018

Avem bucuria de a vă anunța că este disponibilă Agenda ABC 2018! Tema acestui an este „comUNITATE”, iar citatele și

Read More...

Liderii creștini l-au avertizat pe Trump cu privire la recunoașterea Ierusalimului ca și capitală a Israelului

Conducătorii creștini din interiorul și din exteriorul Ierusalimului au fost printre cei care l-au avertizat pe președintele Donald Trump

Read More...

Ajuta cu alimente de Sarbatori 60 de batrani ai strazii

Intreaga activitate se defasoara cu ajutorul donatiilor si sponsorizarilor, atat in bani dar mai ales cu alimente. Nu este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro