Meditatii

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra pentru noi; pentru că pe Domnul nimic nu-L împiedică să salveze prin mulți sau prin puțini“.
1 Samuel 14.6

Adesea am admirat această faptă îndrăzneață de credință a lui Ionatan. Dacă ea este înțeleasă așa cum trebuie, va fi o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să facă un pas al credinței pentru interesele lui Hristos, împotriva puterii vrăjmașului.

Starea poporului Israel era foarte joasă. Israeliții erau paralizați de frică, iar Saul, împăratul lor, nu avea credință pentru a acționa, el urmând să fie în scurt timp lepădat de Dumnezeu, din cauza neascultării sale. În plus, vrăjmașii îi lăsaseră pe israeliți fără nicio armă. Iată în ce stare cumplită zăcea poporul lui Dumnezeu! Acest lucru ni se poate întâmpla și nouă, atât individual, cât și colectiv. O stare de demoralizare ne poate afecta în așa măsură, încât să devenim total inactivi.

Vedem însă cum credința era la lucru în Ionatan. El este încredințat că Domnul este cu el, că lupta este a Lui și că El poate mântui prin mulți sau prin puțini. Credința manifestă întotdeauna aceste trăsături. Ea va acționa, cu hotărâre și independent de oameni, privind doar la Domnul; credința nu are nevoie de aprobarea oamenilor, ci se bazează deplin pe Dumnezeul cel viu. Ea recunoaște că „puterea este a lui Dumnezeu“ (Psalmul 62.11) și că puterea vrăjmașului nu reprezintă nimic în comparație cu cea a lui Dumnezeu. Ea este adesea neconformistă, trecând dincolo de ritualurile și de obișnuințele oamenilor; nu se teme de vrăjmași, dar nici de regulile religiei carnale. Ești tu un Ionatan? Dacă nu, dorești să fii ca el?

B Reynolds, GBV Romania
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button