Adolescenti

Viitor triumfător pentru generaţia tânără

Câţi dintre tinerii de azi nu au viaţa distrusă? Câţi dintre ei nu fumează sau nu consumă droguri, nu au relaţii intime premaritale şi-sau nu sunt cuprinşi în capcana pornografiei? Câţi dintre tineri au credinţă în vederea căsătoriei? Câţi dintre ei nu au mintea intoxicată şi trăiesc în destrăbălare? Câte avorturi şi crime au avut loc în ultimii ani?

Generaţia de astăzi este viitorul de mâine. Dacă lucrurile sunt în continuă desfăşurare la fel ca în aceste zile, viitorul va fi unul distrus, o lume distrusă, decăzută moral şi spiritual. Întrebările de mai sus sunt referitoare la tinerii „din biserică”, la cei ce merg duminică de duminică sau încearcă să păşească cât de cât în casa de rugăciune. Răspunsul este unul singur şi cât se poate de real: puţini. Sunt puţini tineri care nu au viaţa stricată sau poate unii care luptă spre a o sfinţi pentru Dumnezeu şi care doresc să Îl recunoască pe El în toate căile sale.

Tineretul de astăzi se desprinde de lumea bună şi plină de pace pe care a intenţionat-o Dumnezeu. Pericolul pe care mulţi îl neglijează este îmbrăţişarea religiei fără cunoaşterea doctrinei, fără a-l cunoaşte de fapt pe Dmnezeu şi scopul Său sfânt pentru fiecare tânăr. Învăţătura biblică din multe locaşuri de închinare este înlocuită cu divertismentul. Pentru că le este greu să accepte disciplina, ei doresc să trăiască(fără să conştientizeze) într-o dezordine spirituală. Sau chiar dacă au un păstor curat şi supus lui Dumnezeu parcă tinerii au uitat de Dumnezeul din vechime care omora pe loc pe cel ce nu se supunea sfinţirii şi împlinirii poruncilor Sale, a legii Sale. Parcă se profită acum de Fiul lui Dumnezeu, spunând că El este cel care mereu primeşte pe păcătoşi la El şi îi iartă. Dar unii parcă au uitat de iertare şi multe păcate nu le mai consideră păcate. Acest vagabondaj religios arată o generaţie de tineri fără identitate şi apartenenţă.

Ce viitor are Dumnezeu pentru o generaţie distrusă şi care nu doreşte să I se supună? El încă aşteaptă. Acesta este viitorul. El este răbdător însă nu ştim pentru cât de mult  timp. Dacă tu ca şi tânăr doreşti să te pui la picioarele lui Dumnezeu şi să vrei să trăieşti curat trebuie să ştii că secretul lucrării lui Dumnezeu pentru viaţa ta nu este „cine eşti tu” ci „cine este El” şi ce poate face El din tine. Asta este de fapt şi ceea ce Biblia, Cuvântul Sfânt prezintă- el ne arată despre Dumnezeu, nu despre noi. Noi suntem după El; suntem căutaţi ca să fim supuşi în duhul. Viitorul din partea lui Dumnezeu este unul care aduce fericire nu o îndoctrinare nebună care te face să faci lucruri din obligaţie. Viitorul Său este unul sfânt, cuprins în dragoste şi roada Duhului Sfânt (Galateni 5). Acest viitor este cel din care Dumnezeu vrea să faci parte.

Să nu uităm că o credinţă fără fapte curate este zero. Faptele din ascuns sunt şi ele socotite. O viaţa curată începe prin rugăciune şi ascultarea Cuvântului Sfânt. Tânărul nestatornic de astăzi este lumea distrusă de mâine, iar tânărul statornic de astăzi este lumea curată şi sfântă de mâine. Tu unde eşti statornic? În păcat sau curăţie? Chiar dacă mereu vor exista ambele lumi, tu decizi din care vei face parte.

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button