ExterneStiriStudii/Cercetari

Căsătoriile homosexuale şi dreptul la copiii altora

Citind presa din Romania referitor la revizuirea Articolului 48 din Constitutie ai impresia ca lucrurile sunt simple. E vorba de „egalitate” zic jurnalistii si comentatorii. Propaganda Uniunii Europene, preluata fara discernamint de presa, cauta sa ne dea de inteles ca nu exista consecinte negative daca casatoriile homosexuale sunt legalizate. Dimpotriva, ne da de inteles ca e „cool” sa fii intr-o relatie de „casatorie” cu o persoana de acelasi sex, e „cool” pentru copii sa aibe parinti de acelasi sex, si legalizarea casatoriilor homosexuale in tarile occidentale si America de Nord nu a facut sa cada cerul peste noi. E adevarat, nu inca. Dar va cadea. Veti vedea astazi ca semne ca va cadea sunt peste tot. Dar si mai adevart, insa, este ca ne confruntam cu un refuz calculat din partea presei de a prezenta publicului o perspectiva echilibrata privind casatoriile homosexuale si impactul lor asupra societatii civile. Nu veti citi in presa romana nimic negativ ori obiectiv privind casatoriile homosexuale si efectele lor asupra societatii civile. Despre aceste efecte scriem astazi. Efectele discutate azi nu le-am adunat dintr-un studiu anume publicat recent ci doar din titlurile ingrijoratoare ale unor articole din presa occidentala privind subiectul. E remarcabil numarul mare de articole pe acest subiect pe care le-am despistat si lecturat in decurs de doar o saptamina sau doua.

Dreptul la copiii altora

Incepem cu copiii. Ai cui sunt ei? Homosexualii incep sa ceara recunoasterea unui drept la copiii altora. Asta e tema unui comentariu extrem de important publicat in publicatia catolica online First Things din septembrie 21. Autorul e un avocat de prestigiu din Statele Unite, iar titlul articolului e sugestiv: Obergefell and the Right to Other People’s Children („Obergefell si dreptul la copiii altora”) [Articol:  https://www.firstthings.com/web-exclusives/2017/09/obergefell-and-the-right-to-other-peoples-children] Obergefell e numele cazului judecatoresc prin care Curtea Suprema a Statelor Unite a legalizat casatoriile homosexuale in iunie 2015. Autorul comenteaza ca dupa 2015 homosexualii „casatoriti” au lansat actiuni judecatoresti sa li se recunoasca un drept la copiii altora. Cazul discutat in articolul pe care-l recomandam discuta o actiune lansata anul trecut in Arkansas de doua femei lesbiene, una dintre ele cerind ca numele ei sa fie identificat ca parinte biologic in certificatul de nastere al copilului nascut de cealalta femeie. Mama copilului, lebiana, a ramas insarcinata cu materialul genetic al unui barbat dar partenera ei insista ca barbatul, adica tatal biologic al copilului, sa nu fie identificat ca parinte in certificatul de nastere al copilului ci ea. Concluzia pentru noi este ca legalizarea casatoriilor homosexuale schimba natura casatoriei naturale decuplind-o in intregime de aspectul ei biologic si procreativ. In alte cuvinte, in lumea post-casatorii homosexuale procrearea si cresterea copiilor nu mai sunt aspecte definitorii ale casatoriei. La fel nici paternitatea ori legitimitatea parentala. La urma urmelor se cere ca statul, prin emiterea unui certificat de nastere care reflecta ca parinti ai copilului doua persoane de acelasi sex, sa inscrie pe certificatul de nastere o miunciuna. Doua femei nu pot crea un copil, la fel cum nu pot nici doi barbati.

Romania se poate astepta la ceva similar. In timp, homosexualii isi vor cere un drept la copiii altora. Prin natura fireasca a lucrurilor ei nu pot aduce pe lume copii decit cu ajutorul unei persoane de sex opus, dar asta nu impiedica tribunalele sa creeze un drept artificial al homosexualilor la copiii altora.

Panta alunecoasa a revolutiei sexuale – pedofilia

Casatoriile homosexuale au facut un pas imens spre institutionalizarea revolutiei sexuale. Un aspect si un deziderat de lunga durata al ei a fost si ramine normalizarea pedofiliei. Nu am scris de citva timp despre pedofilie, dar un articol publicat de Mark Regnerus, profesor de sociologie la Universitatea din Texas (Austin) exprima ingrijorari profunde privind pasii enormi care se fac sub ochii nostri pentru normalizarea pedofiliei. Casatoriile homosexuale au fost „normalizate” in tarile occidentale, iar moravurile sexuale imorale, pedofilia printre ele, sunt si ele normalizate. Pe 18 septembrie, Regnerus a publicat un comentariu in publicatia online Public Discourse cu titlul No Long-Term Harm? The New Scientific Silence on Child-Adult Sex and the Age of Consent („Fara efecte vatamatoare? Tacerea oamenilor de stiinta privind sexul intre copii si adulti si varsta consimtamintului”) [Articol http://www.thepublicdiscourse.com/2017/09/20057/?utm_source=The+Witherspoon+Institute&utm_campaign=26674809e2-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_15ce6af37b-26674809e2-84152905]

In 1988 Bruce Rind, unul din cei mai influenti oameni de stiinta care promoveaza pedofilia, a publicat un comentariu vast in publicatia Psychological Bulletin cu concluzia ca pedofilia nu are efecte negative asupra copiilor. La vremea accea societatea civila a reactionat cu groaza la acel comentariu, iar Congresul SUA si Asociatia Americana de Psihologie au condamnat vehement afirmatiile lui Rind. In 2016 Rind a publicat un articol similar, facind argumente similare in publicatia Archives of Sexual Behaviors. Regnerus constata cu oroare ca dupa 1 an de la publicarea ultimelor argumente bizare ale lui Rind, comunitatea de oameni de stiinta din America si Europa refuza sa mai condamne ideile lui Rind. E clar ca normalizarea casatoriilor homosexuale catapulteaza revolutia sexuala spre o acceptare si mai vasta si toleranta a altor practici sexuale care pina nu de mult erau socotite drept vatamatoare pentru societate si copii. In absenta condamnarilor, se pare ca normalizarea pedofiliei va putea fi declarata un comportament sexual normal de catre oamenii de stiinta.

Trivializarea casatoriei

Legalizarea casatoriilor homosexuale continua trivializarea institutiei casatoriei si a familiei. Mesajul legalizarii lor este ca familia si casatoria naturala nu sunt importante ori relevante pentru societate. Ele creaza confuzie in mintile oamenilor si dau nastere unor idei cu totul bizare. Spre exemplu, pe 22 septembrie, publicatia online LifeSiteNews a publicat un articol despre un caz bizar instituit de citiva poligamisti si un „strungar” din statul american Mississippi. Primii cer legalizarea casatoriilor poligame, iar „strungarul” cere recunoasterea unui drept la casatorie cu computerul lui. Strungarul argumenteaza ca la baza cererii lui sta notiunea de „machinism”, o doctrina care denota o legatura inseparabila intre fiinta umana si tehnologie, in cazul lui computerul de care zice ca el e indragostit. Ba mai mult, strungarul zice ca „mashinism” e o doctrina inradacinata in convingerile lui religioase si, in consecinta, interzicerea casatoriei cu computerul lui constituie o incalcare a libertatii lui religioase.

Confuzie in mintile oamenilor

Notiunea de casatorii homosexuale cauzeaza confuzie in mintile oamenilor. Un exemplu e transgenderismul si surogatul. Homosexualii nu sunt capabili sa zamisleaca copii si e nevoie de persoane terte care sa le aduca pe lume copii. E vorba de bine cunoscuta industrie a surogatului care implica donatorii de material genetic, adica barbatii care isi vind sperma iar femeile ovulele, si mamele purtatoare (surogate) care gesteaza copiii pina la nastere, dupa care ii vand clientilor lor. Saptamina trecuta The Center for Bioethics and Culture din California a publicat marturia unui barbat donator de material genetic si intitulat I’m  a Sperm Donor Father – Here’s my Story. („Sunt un donator de sperma – cititi marturia mea”) [Articolul: http://www.cbc-network.org/pdfs/CBC-ebook_I_am_a_Sperm_Donor_Father.pdf] Detaliile marturiei lui sunt gretoase. A ajuns sa-si vanda sperma asemenea unei marfe si cind ii lipseau clientele isi congela sperma in „cryobanks”, adica laboratoare desemnate sa congeleze si sa pastreze materialul genetic al barbatilor si femeilor congelat.

Consecintele surogatului sunt foarte vatamatoare. Traficul in material genetic, atit la barbati cit si la femei, cauzeaza riscuri psihologice si de sanatate copiilor facuti din material genetic cumparat. Deasemenea, traficul in material genetic e rasist, toti cei care il cumpara cautind barbati ori femei albe cu trasaturi fizice perfecte. Femeile ori barbatii de culoare nu sunt cautati. In plus, el cauzeaza probleme psihologice si legale persoanelor implicate in industria surogatului, atit celor care isi vind materialul genetic cit si femeilor purtatoare.

Confuzia insa se manifesta si la nivelul crizei identitatii sexuale. Transgenderismul e o prima dovada a confuzie sexuale, un subiect despre care amintim, fara exceptie, in fiecare buletin informativ AFR de marti. Notam aici un articol din presa britanica, publicat pe 16 septembrie in The Guardian, si intitulat Transition caused more problems than it solved („Tranzitia a cauzat mai multe probleme decit a rezolvat”). [Articol: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/sep/16/transition-caused-more-problems-than-it-solved] Articolul e un interviu si comentariu privind un barbat din Ohio nascut acum 42 de ani care la 19 ani s-a transformat in femeie si a revenit la statutul de barbat. Si-a regretat greselile, dar e prea tarziu. In propriile lui cuvinte „I have difficulty with dating, am unable to have children, and still having problems finding a good hormone balance.” („Am dificultati in relationarea cu sexul opus, nu pot avea copii, si am probleme sa-mi aflu echilibrul hormonal de care am nevoie”)

Un alt exemplu de confuzie valorica e sondajul de opinie publicat saptamina trecuta de Gallup, Inc., o agentie de sondaje de opinie americana. Doar 23% dintre americani sunt de parere ca relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex ar trebui interzise prin lege. Acum 10 ani procentul acesta era de 37%, iar acum 30 de ani de 57%. Deasemenea, doar 34% dintre americani dezagreaza cu casatoriile homosexuale. Acum 10 ani 53% erau impotriva, iar in 1996 cind primul sondaj de opinie privind acest subiect a fost facut, 68% erau impotriva. Doar 33% dintre americani socotesc relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex ca fiind imorale. Acum 10 ani 49% dintre americani gandeau asa, iar acum 15 ani, in 2002, 55%. [Alte detalii interesante ale sondajului de opinie Gallup pot fi citite aici: http://news.gallup.com/poll/1651/.-.-rights.aspx#!mn-topics]

Confuzie in mintile britanicilor

Pe 7 septembrie publicatia britanica The Spectator a publicat un comentariu cu ocazia a patru (4) ani de cind britanicii au legalizat casatoriile homosexuale. „What’s changed in Britain since same-sex marriage”? („Ce s-a schimbat in Marea Britanie dupa legalizarea casatoriilor homosexuale”) intreaba autorul? Lista lui cuprinde urmatoarele: (1) confuzie sexuala si de identitate de gen; (2) un proiect de lege curent care, daca va fi adoptat, va permite britanicilor sa-si schimbe sexul online chiar daca nu isi schimba sexul biologic; (3) unele institutii britanice si companii interzic folosirea cuvintelor „ladies and gentlement” („doamnelor si domnilor”); (4) universitatile britanice ameninta cu sanctiuni studentii care insista sa foloseasca pronumele de „el” ori „ea”; (5) discriminare si marginalizarea crestinilor care refuza sa accepte ca normale casatoriile homosxuale ori noile doctrine ale revolutiei sexuale; (6) cupluri crestine care nu agreeaza cu homosexualitate nu pot adopta copii; (7) pina la 10% din copiii adoptati in Marea Britanie sunt adoptati de homosexuali; (8) libertatea cuvintului pentru persoanele care se opun casatoriilor homosexuale a fost practic eliminata; (9) crestinii care refuza sa oficieze casatorii homosexuale isi pierd locurile de munca; (10) pastori care propovaduiesc in public impotriva homosexualitatii sunt arestati ori amendati; (11) companii care impun muncitorilor lor sa poarte curcubeul homosexual la locul de munca; (12) mii de copii britanici sufera de criza de identitate de gen, numarul de clinici care sa-i ingrijasca fiind prea mic. [Articolul https://www.spectator.com.au/2017/09/whats-changed-in-britain-since-same-sex-marriage/]Un ultim exemplu, publicat pe 27 septembrie in Daily Mail, reflecta dimensiunile ingrijoratoare ale confuziei sexuale la tinerii britanici intre 16 si 22 de ani. Conform unui studiu, o treime din aceasta grupa de varsta se identifica ca fiind homosexuali ori bi-sexuali. [Detalii: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4923650/Third-16-22-year-olds-say-gay-bisexual.html#ixzz4ttGR9aiF]

Inchizitia homosexuala

Sporadic scriem martia despre Gaystapo, Inchizitia homosexuala care ia cu asalt institutiile ori persoanele care vocifereaza impotriva casatoriilor homosexuale ori a confuziei sexuale. E o organizatie invizibila cu tentacule in toata lumea. Monitorizeaza ce se scrie ori spune la adresa homosexualitatii si a casatoriilor homosexuale si ataca pe cei care se impotrivesc. Redam citeva exemple din doar ultimele zile ori saptamini.

(1) O tinara crestina din Australia a fost concediata de la locul de munca dupa ce a publicat pe facebook un comentariu critic despre casatoriile homosexuale si a cerut crestinilor Australiei sa voteze impotriva casatoriilor homosexuale in plebiscitul care are loc la ora actuala in Australia privind acest subiect. [Articol: http://www.abc.net.au/triplej/programs/hack/boss-fires-worker-over-same-sex-marriage-views/8961658] (2) In Marea Britanie o universitate interzice studiile de cercetare privind efectele negative ale tranzitiei dintr-un sex biologic la celalalt ori despre regretele persoanelor care isi schimba sexul biologic. (3) In august, Google si YouTube au suspendat materialele video ale profesorului canadian (crestin evanghelic) Jordan Peterson cu o audienta mondiala de 150 de milioane. Motivul: a „indraznit” sa afirme ca sexul este un dat biologic cu care ne nastem si ca diferentele de sex biologic intre femei si barbati ne fac sa avem comportamente diferite dar complementare. (4) In Marea Britanie saptamina trecuta autoritatile au anuntat ca intentioneaza sa emita un cod numeric fiecarei scoli elementare din Marea Britanie care sa reflecte nivelul de toleranta al scolilor privind transgenderismul. (5) Si tot saptamina trecuta, si tot in Marea Britanie, autoritatile au anuntat ca intentioneaza sa amendeze, ori chiar sa inchida, scolile evreiesti daca refuza sa predea teoria de gen si homosexualitatea. [Articol: http://www.jpost.com/Diaspora/British-Jewish-school-risks-closure-for-refusal-to-teach-LGBT-issues-498177]

Romania – vrei casatorii homosexuale?

Dorim noi oare, cetatenii Romaniei, sa ajungem in halul acesta? E indoielnic ca argumentele si informatiile care vi le-am transmis astazi le cititi in presa romana ori le auziti discutate in dezbaterile programelor de televiziune. Nu, casatoriile homosexuale nu sunt ceva cool si nu au nimic de a face cu egalitatea. Daca oamenii de bun simt side buna credinta ai Romaniei nu doresc ca Romania sa devina Marea Britanie, o tara de oameni confuzi privind identitatea de gen, discriminati din pricina credintei ori marginalizati pentru ca nu agreeaza cu casatoriile homosexuale, mobilizati-va impotriva acestui flagel desemnat sa distruga societatea.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: „Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului”. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

DECLARATIA DE LA TIMISOARA – VA RUGAM SEMNATI!

Buna dimineata! Anual avem o campanie de semnare a Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Campania incepe in ultima saptamina din august si continua pina in ultima saptamina din septembrie. Deci, astazi facem ultimul apel din anul acesta pentru semnarea Declaratiei. Pe 21 august s-au implinit sapte (7) ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de peste 12.400 de persoane. Dorim sa ajungem la 13.000 de semnaturi in urmatoarele citeva saptamini. Cu sprijinul si entuziasmul dvs putem usor atinge si trece acest barem.

Traim in vremuri tulburi cind valorile morale si crestine sunt asediate, trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Declaraţia afirma în spaţiul public valorile creştine comune tuturor cetăţenilor României, fără deosebire de apartenenţa lor religioasă ori identitatea etnică. Vă invităm să vă alăturaţi celor peste 12.500 de persoane care deja au semnat-o. Cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la cit mai multi altii sa o semneze. Haideti, deci, in citeva saptamini sa trecem peste 13.000 de semnaturi!

CUM SE SEMNEAZA DECLARATIA?

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor.Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.

Semnati aici: http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

Rugaminte (I): Va rugam postati si publicati peste tot apelul nostru pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, inclusiv linkul petitiei.

Rugaminte (II): Primim o sumedenie de mesage din partea dvs intrebind cum se semneaza Declaratia. Va multumim pentru mesaje, dar din nefericire nu putem raspunde fiecarui mesaj individual. Toate instructiunile privind semnarea Declaratiei se afla mai sus. Pe scurt: (1) Unde se afla Declaratia? Raspuns: in link. (2) Cum se semneaza Declaratia? Raspuns: bifind linkul si urmind instructiunile care urmeaza; (3) Semnatura mea este respinsa, de ce? Raspuns: pentru ca deja ati semnat Declaratia odata si nu o puteti semna de doua ori; (4) Unele persoane semneaza de doua ori, cum e asta posibil, de ce nu pot si eu? Rapuns: pentru ca persoana care semneaza are mai multe adrese electronice si semneaza prin fiecare adresa electronica.

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Am inceput sa publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

VRETI SA FITI INFORMATI? 

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!  

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI  

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la [email protected].

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button