Teamă sau bucurie într-o lume a vitezei

In Editoriale

O învăţătoare suferea de inimă, bătăile inimii fiind aşa de puternice şi de rapide, încât la cel mai mic efort “părea că-i sare inima din piept”. Medicii n-au putut găsi nici o cauză fizică a acestei stări a inimii, dar au descoperit că necazul a început atunci când învăţătoarea a constatat că are cancer la sân. Ea era sigură că are cancer. După ce a fost examinată şi i s-a spus că nu are cancer, ea a plecat acasă uşurată şi fericită. Inima a început să-i bată normal, şi ea a rămas fericită, continuându-şi munca. Teama şi îngrijorarea îi provocaseră tulburări funcţionale. Tulburările erau reale, dar ele erau provocate de o teamă ireală.

Noi suntem structuraţi lăuntric pentru credinţă- credinţa este vindecare; îndoiala şi teama sunt distrugătoare. Tu ce alegi? Să te îngrijorezi mereu la orice lucru sau să priveşti ca venind toate din mâna lui Dumnezeu care a promis că va fi cu tine, mereu, orişiunde? Fiecare lucru făcut atrage consecinţă. Dacă suntem prea înhămaţi la locul de muncă, va apărea oboseala. Dacă pică paharul din mână din greşeală, atitudinea noastră faţă de acest fapt arată unde ne situăm la capitolul “îngrijorare”.

Însă noi putem alege cât de înhămaţi să fim la locul de muncă sau cum să privim lucrurile mărunte de zi cu zi. Aici depinde cum privim  necesarul pentru viaţa pământească. Cum privim banii? Ca o necesitate trecătoare ştiind că Dumnezeu poartă mereu de grijă şi mereu vom avea cât este necesar sau ca o necesitate absolută, fără de care nu ne putem permite nimic  din tot ce ne dorim? Şi mereu ne dorim câte ceva şi mereu e nevoie de mai mult şi mai mult. Atunci consecinţa dorinţei după îmbogăţire aduce trudă multă, apoi vine boseala, stresul, îngrijorările şi viaţa se scurge atâ de repede iar noi uităm bucuria de a sluji lui Dumnezeu. Bucuria de a privi răsăritul ca o nouă zi când nu suntem robi ci copii ai lui Dumnezeu, căutând mereu faţa Lui şi făcând totul ca pentru El.

Tu unde te situezi la capitolul “îngrijorare”? Te-ai gândit vreodată de ce apr unele lucruri rele în viaţa ta? Sunt o consecinţă a faptelor tale, nu este nicidecum voia lui Dumnezeu. El doar îngăduie ca lucrurile să curgă după sfânta voie a Sa. Cancerul, şi alte boli ale trupului vin din lipsa alimentării sănătoase sau ca o consecinţă probabil a unor fapte din trecut. Îmbuibarea e păcat pentru că Dumnezeu ştie ce consecinţe aduce. Furtul, şi alte lucruri sunt rele pentru că ele distrug sfinţenia. Vestea bună este că azi poţi decide cum îţi doreşti finalul vieţii: cu inima blândă sau mâhnită şi plină de teamă.

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

One commentOn Teamă sau bucurie într-o lume a vitezei

  • Sunt de parere ca unele lucruri in viata se intampla tocmai datorita deciziilor pe care le luam, nimeni nu ne coordoneaza viata in afara de noi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro