Credinţa adevărată- partea 1 (Iacov 1:22-2:13)

In Editoriale

FreedomCe înseamnă credinţa adevărată sau de unde ştim dacă avem o credinţă adevărată? Unul din răspunsuri poate fi: în sărăcie suntem mulţumitori şi nu cârtim iar în bogăţie administrăm pentru slava lui Dumnezeu. Însă, ca să aflăm răspunsul mai uşor putem să ne facem un test al credinţei răspunzând la următoarele întrebări:

În primul rând, “Pe cine dai vina când lucrurile nu merg bine?” Credinţa adevărată recunoaşte vinovăţia însă credinţa falsă nu recunoaşte vinovăţia. Când ai recunoscut ultima oară că ai greşit atât faţă de oameni cât şi faţă de Dumnezeu? Sau tu obişnuieşti să dai vina pe Dumnezeu pentru orice tinde să se dărâme în calea ta? Mai gândeşte-te o dată!

În al doilea rând, “Cum te raportezi la Scriptură?” Cunoaştem că Dumnezeu ne pune la încercare şi învăţăm să acceptăm că suntem falimentari şi ne putem îndrepta cu ajutorul Lui iar când vine vorba de credinţă o probă a acesteia este modul în care ne raportăm la ceilalţi oameni. Adică mai pe scurt: fapte nu doar vorbe.

În al treilea rând, “Care este conţinutul vorbelor tale?” Da, din prisosul inimii vorbeşte gura iar noi de multe ori trebuie să ne înfrânăm limba. Ce conţin deci vorbele tale? Batjocură? Nemulţumire? Îi vorbeşti de rău pe alţii? Ei bine, trebuie să ştim că din cuvintele noastre vom fi judecaţi. Am vorbit pentru a zidi sau pentru a dărâma? Ştiai că atunci când îi spui lui X  ce rău a făcut Y, tu de fapt îl otrăveşti pe X? Posibil să îi umpli mintea cu un început de ură. Dacă ai văzut ceva greşit la Y spune-i personal oricât de greu ar părea, altfel rişti să îi otrăveşti pe cei din jur cât şi pe tine.

Un alt test conform epistolei lui Iacov, pe care trebuie să îl facem este proba “ajutor pentru orfani şi văduve”. Un/o văduv/văduvă este cel/cea căruia i-a murit soţia/soţul. (1 Corinteni 7:8, 1 Timotei 5:1-5) Noi trebuie să îi ajutăm, să facem fapte bune. Trebuie să legăm răni, să dăruim, să iubim!

CREDINŢA ADEVĂRATĂ este cea care iubeşte cu fapta NU cu vorba! Dacă te consideri creştin, nu uita că Dumnezeu ne-a chemat să luminăm iar lumina nu poate să existe şi să nu o vadă nimeni. Eşti tu o mărturie vie?

*articol inspirat dintr/o predică

epiesa.ro

You may also read!

Scrisoare de multumire din partea Librariei Maranatha

Dragi clienti, Va multumim pentru toate comenzile pe care le plasati pe site-ul Librariei Maranatha www.librariamaranatha.ro Echipa noastra se straduieste sa

Read More...

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro