BisericaExternePersecutiiStiri

Saed Abedini: Dumnezeu m-a salvat de la moarte în Iran

Greta-and-AberninisPastorul American Saed Abedini, (35 de ani), intemnitat pe nedrept din cauza credintei sale crestine, s-a rugat ore in sir ca sa supravietuiasca abuzului si nedreptatii din inchisoarea din Iran. Totusi, in tot acest timp, El descrie rugaciunile sale ca fiind “Un timp minunat cu Domnul”, de care s-a bucurat, dupa cum relateaza Telegraful Crestin si Presa Baptista.

In primul sa interviu de cand a fost eliberat din inchisoarea din Iran, Abedini descrie jurnalistei Greta Van Susteren pentru FOX News, brutalele torturi fizice si psihice pe care le-a suferit in inchisoarea din Iran timp de trei ani si jumatate.

Abedini mai descrie 3 batai crancene in particular, incluzand o bataie a unui prizonier al Qaeda, care aproape ca l-a omorat in bataie. Dumnezeu m-a salvat acolo.

In timpul unui proces esuat, judecatorul l-a inchis intr-o camera unde gardienii l-au batut asa de rau cu pumnii, ca a suferit hemoragii interne in stomac. Altadata povesteste cum a fost lovit in fata si pe corp cu un scaun greu din metal.

“Ei incercau din greu sa imi strice reputatia in Iran si doreau sa ma puna sa scriu si sa semnez lucruri pe care nu le-am facut”, spuse Abedini. “Eram in curtea de judecata si judecatorul inchise usa, iar interogatorii au inceput sa ma bata, incepand atunci sa imi sangereze stomacul. M-au intrebat lucruri pe care le fac prizonierii criminali, iar cand am negat acele lucruri, au inceput sa ma bata. Imi cereau sa le scriu, sa le semnez, iar eu am negat, iar ei cand au vazut ca nu le merge, m-au lasat sa plec.”

Abedini mai descrie 60 de zile petrecute intr-o celula cu marinarul American Amir Hekmati. In tot acest timp cat au fost impreuna in acea celula, ei se incurajau unul pe altul, descriind suferinta de a-l vedea pe acesta slabit si cu ochii vineti. ..

“Eram doar noi doi in acea celula, neavand nimic de facut timp de doua luni. De fapt el era acolo de peste 8 ani in aceeasi celula cand l-am intalnit”, povesteste Abedini despre Hekmati. “Dupa ce am iesit din celula solitara mai spuse Abedini, era ca in rai sa poti vedea pe cineva cu care sa poti sa vorbesti…”

Miercurea erau executati 10 prizonieri deodata, spuse Abedini.

“Cel mai rau lucru care l-am vazut acolo a fost cand au luat 10 suniti si i-au dus sa ii spanzure in fata noastra. In fiecare miercuri, spanzurau oameni. Majoritatea erau suniti, unii prizonieri politici, si eu pot sa spun ca cei mai multi erau acolo pentru credinta lor. Prizonierilor le era teama, plangeau, tipau si erau luati cu forta de maini si de picioare ca sa fie spanzurati, ca si cum ai lua un miel sa il duci la taiere “ spuse Abedini.

Dupa eliberarea sa din inchisoare, Abedini a fost tratat in Germania la un spital American militar.

Pe 21 Ianuarie a ajuns in Statele Unite unde a putut sa isi revada sotia Naghmeh si copiii Rebekkah si Jacob, cei doi soti cautand sa petreaca timp impreuna, casnicia lor fiind incordata din cauza inchisorii si a mai multor probleme care trebuiesc clarificate intrei cei doi soti.

foto: bpnews.net
Tradus pentru Total Schimbat.ro de Marika Flesch

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button