“Este genocid” declară Europa despre masacrul creştinilor de către ISIS

In Externe, Persecutii, Stiri

isis vs christiansParlamentul European a declarat ca masacrarea violenta a crestinilor si a altor minoritati religioase de catre gruparea ISIS, este echivalenta cu un genocid.

Membrii ai Parlamantului European, intr-o miscare istorica, au emis o rezolutie in aceasta saptamana numind atrocitatile grupului terorist Islamic drept crime impotriva umanitatii si cer investigatii asupra abuzurilor contra drepturilor omului.

Membrii ai Parlamentului European spun ca ceea ce face grupul terrorist Islamic ISIS crestinilor si altor minoritati religioase in Siria si Irak, sunt “crime de razboi” si “genocid-“

“Este foarte important sa il numim genocid,este important pentru ca acesta este adevarul” declara Nina Shea de la Freedom House, cea care a documentat atrocitatile gruparii teroriste ISIS.

“In teritoriile controlate de ISIS, nu mai exista nici o evidenta a crestinilor, toti crestinii fiind omorati sau izgoniti. Femeile din Minoritatile Yazidi, sunt acum sclave sexuale”, declara Shea.

Rezolutia Parlamentului European declara ca aceia care comit atrocitati pe motive religioase sau etnice, in mod intentionat, se fac vinovati de crime impotriva umanitatii.

Situatia crestinilor din Orientul Mijlociu se agraveaza. In Siria, numarul credinciosilor a scazut de la 1.2 milioane de crestini la mai putin de 500.000.

In vecinul Irak, aproximativ doua treimi din aceasta tara – 1.5 milioane de crestini au fost ucisi sau fortati sa fuga de ISIS.

Nina Shea de la Freedom House, face apel la Casa Alba sa urmeze exemplul Parlamentului European si sa catalogheze ceea ce li s-a intamplat crestinilor din Orientul Mijlociu drept “genocid”. “Dar este o rezistenta din partea administratiei de a chema drept genocid impotriva crestinilor”, spuse aceasta. “Ei ne-au zis in privat ca ei vor numi acest lucru genocid impotriva minoritatilor Yazidi, dar nu a crestinilor.”

Pe de alta parte, candidata prezidentiala Hillary Clinton deja a declarat ca ISIS a comis genocid. Hillary Clinton mai declara ca “este sigura acum si avem destule evidente ca ceea ce se intampla este genocid, urmarit intentionat pentru a distruge nu numai vietile umane, dar si pentru a spulbera existenta crestinismului, a minoritatilor Yazidi si a altor religii minoritare din Orientul Mijlociu, in teritoriile controlate de ISIS.

Hotararea Parlamentului European face apel la Curtea Penala Internationala sa inceapa investigatiile violentelor ISIS impotriva crestinilor, minoritatilor Yazidi si a altor minoritati.

Tradus de Marika Flesch, pentru Total Schimbat.ro

epiesa.ro

You may also read!

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Misiune pe termen lung în grupul etnic Patep – familia Dumitriu

Dragii noștri frați, La sfârșitul lui decembrie 2017 am luat hotărârea de a ne concentra eforturile pentru următorii 3 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro