Confensiunea Anglicană suspendă Biserica Episcopală

In Externe, Stiri

episcopal-churchComunitatea Anglicană a suspendat temporar Biserica Episcopală, restrȃngȃnd activităţile provinciei americane pe tot parcursul anului trecut, afirmȃnd că “în majoritatea provinciilor există o îndepărtare fundamentală de la credinţa şi învăţăturile privind doctrina căsătoriei”.

Într-un tratat de 8 puncte, realizat pe 14 ianuarie, 38 de arhiepiscopi se vor aduna această săptămȃnă în Canterbury pentru a căuta unitate în faţa adȃncilor diferenţe de învăţătură a provinciilor în privinţa doctrinei căsătoriei.

În acest tratat, arhiepiscopii accentuează diviziunea creată în cadrul Confesiunii Anglicane, de decizia independentă a episcopilor de a redefini căsătoria. Ca rezultat, arhiepiscopii au cerut astfel ca “pe o perioadă de 3 ani, Biserica Episcopală să nu mai ne reprezinte la Ecumeniile dintre organismele interconfesionale, ei nu vor mai putea să fie numiţi sau votaţi pentru un post intern în comitet, iar dacă vor participa la vreo reuniune internă a Confesiunii Anglicane, aceştia nu vor putea lua decizii referitoare la doctrina sau organizare statală”.

În afirmaţia postată în Serviciului Episcopal de ştiri de către Michael Curry, Episcop Preşedinte al Bisericii Episcopale, acesta afirmă ca biserica a căutat să fie inclusivă -“pentru că toţi suntem una în Christos”.

“Pentru atȃt de multi care s-au angajat sa il urmeze pe Isus in dragoste si sa fie o biserica ce traieste aceasta dragoste, aceasta decizie le va aduce adevarata durere” afirma acesta.

“Pentru discipolii lui Isus din biserica noastra care sunt homosexuali sau lesbiene,aceasta decizie le va aduce mai multa durere. Pentru multi care s-au simtit respinsi de biserica noastra din cauze subiective, pentru multi care au fost respinsi de catre familii si comunitati, biserica noastra deschisa a fost un semn al sperantei. Iar acum aceasta   decizie va adauga durere peste durere.”

In urma acestei decizii au aparut speculatii precum ca confesiunea se va diviza- separand 85 de milioane de membrii ai bisericii,din cauza doctrinei sexualitatii umane si a casatoriei biblice.

Arhiepiscopul Stanley Ntagali al Ugandei, a parasit sedinta din 12 ianuarie dupa ce rezolutia sa prin care cerea Bisericii Episcopale si Bisericii Anglicane din Canada – “sa isi retraga decizia care a adus Confesiunea Anglicana la cel mai adanc nivel.” –a fost respinsa.

Anul trecut, Biserica Episcopala anunta ca va oficia casatorii de acelasi sex, modificandu-si canonul de a nu mai recunoaste casatoria ca fiind o uniune dintre un barbat si o femeie. Schimbarea a precipitat de cativa ani episcopii regionali si clerul,acestia decizand independent de a recunoaste si binecuvanta casatorii de acelasi sex. Biserica anglicana din Canada a procedat la fel.

Initiatorii tratatului afirmara: “Doctrina traditionala a bisericii, prin punctul de vedere al invataturilor Scripturii, sustine casatoria dintre un barbat si o femeie in credinciosie si uniune pentru o viata intreaga.” Majoritatea acestora se adunasera sa reafirme aceasta invatatura.

Nici influenta bisericilor Statelor Unite ale Americii nu a putut fi ignorata. Tratatul mustra Biserica Episcopala si afirma “Posibilele evolutii din alte provincii ar putea exacerba situatia “.

”Astfel de actiuni impiedica in continuare comuniunea noastra si creaza o adanca neincredere intre noi” se mai specifica in afirmatie.

In afirmatie se repeta de numeroase ori dorinta de unitate in Confesiune, care reprezinta corpul membrilor Bisericii Anglicane din intreaga lume.

Desi exista distante semnificante in interpretarea problemelor scripturale, arhiepiscopii au declarat ca vor lucra impreuna la recladirea increderii.

Welby este asteptat sa dezbata problema mai in detaliu, Vineri, 15 Ianuarie.

Sursa: WORLD News Service

Sursa Photo: Wikipedia

Data publicarii: 19 Ianuarie 2016

Tradus şi adaptat pentru totalschimbat.ro de Marika Flesch

You may also read!

Cine este Dumnezeul tău?

Trupurile noastre au nevoie de odihnă zilnică. Am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și la fel,

Read More...

„Sufăr de o formă rară de cancer osos”, povestea lui Stoica Alexandru

Nume si prenume: Stoica Alexandru Varsta: 4 Localitatea: Lupeni Diagnostic: Sarcom Ewing sacrat stadiul 4 Suma necesara: 7000 Euro

Read More...

„Descoperă-ţi chemarea ta ca şi lider în domeniul profeional” (30 iunie – 02 iulie, Cluj, România)

Ești un tânăr profesionist cu vârsta între 22 și 35 de ani și lucrezi într-un mediu profesional? Atunci acest

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro