Editoriale

Libertate sau încătuşare

catusePornind de la prima carte a Vechiului Testament şi pȃnă în prezent, vom observa că libertatea sau decizia de a face sau nu un lucru, este o caracteristică specială a omului, o înzestrare de la Dumnezeu pentru omenire. Oamenii, şi puterile mondiale vor să uniformizeze creaturile umane în scopul de a-i face doar roboţi care execută anumite ordine care îi favorizează în scopuri persoanle sau comune.

Scopul pe care Dumnezeu L-a avut în crearea omenirii a fost acela de a-i fi mulţumitori prin slujire şi dedicare, şi totuşi, libertatea omului şi decizia proprie au făcut să ajungă în părţile opuse. Dacă Dumnezeu ar fi vrut să aibă oameni robotizaţi care să face mereu acelaşi lucru ne-ar fi creat de la început roboţi, dar totuşi a vurt să avem dorinţa proprie de a-L urma cu credincioşie.

A. W. Tozer, în cartea „Tragedie în biserică” spunea: „Nu lipsa capacităţii de a păcătui face un om sfȃnt, ci lipsa dorinţei de a păcătui. Un om sfȃnt nu este acela care nu poate păcătui, ci acela care nu vrea să păcătuiască. Cel care spune adevărul nu este acela care nu poate vorbi. Este o fiinţă care poate vorbi şi care ar putea să mintă, dar care nu vrea să mintă. Om cinstit nu este acela care se află într-o închisoare, unde nu poate fi necinstit. Un om cinstit este acela care e liber să fie necinstit, dar care nu vrea să fie astfel”

Ceea ce Tozer afirma, este absolut adevărat şi privind din perspectiva biblică oamenii care au fost cu adevărat sfinţi, sunt oameni care au luat decizii personale în scop de sfinţire şi dedicare pentru a-L slujii cu credincioşie pe Dumnezeu.

Încătuşarea pe de altă parte, este instrumentul cu care satan lucrează în scopul de a prinde sufletele oamenilor în capcana lui distrugȃndu-i pentru veşnicie. Omul care nu poate lua o decizie personală, şi este condus de influenţa „cătuşelor” din viaţa lui este un om care nu îşi poate exercita voinţa în scopuri bune. Satan, duşmanul cel viclean care atacă întreaga omenire, doreşte să răpească libertatea sucind minţile omenirii minţindu-i că „încătuşarea” lui este o libertate. Totuşi, libertatea aceasta este mai mult o libertate de o clipă, care dă senzaţia că trăieşti liber, dar în realitate eşti mereu încătuşat.

Dorinţa de sfinţenie în viaţa noastră de creştini, trebuie să vină din libertatea pe care o avem de a face acel bine şi de a sluji cu credincioşie unui Dumnezeu viu şi adevărat.

Dacă doriţi sfinţenia, trebuie să aveţi în voi libertatea de a alege fie să faceţi un lucru rău sau să alegem să facem lucruri bune care ne definesc ca şi creştini adevăraţi.

Trăiţi în libertare, dar trăiţi cu sfinţenie !

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button