Misiune

Ada Vultur – „Să merg în direcția pe care mi-o arată El”

MadagascarÎn Madagascar începe sezonul ploios și chiar a plouat torențial de câteva ori, dar oamenii spun că au întârziat ploile anul acesta. Mă gândesc cu drag la toamna de acasă, la răcoare, vânt, ploaie, culorile frunzelor, struguri, nuci.

Am călătorit mult în ultimele luni și mă bucur că pot să vă împărtășesc din experiențele pe care le-am avut și din lucrurile pe care le-am învățat. Suntem foarte bucuroși pentru că două dintre echipele de traducere au terminat de înregistrat Filmul ISUS, iar eu am avut ocazia să fiu împreună cu una dintre ele în satul lor. Cine a lucrat vreodată la proiecte asemănătoare (înregistrări audio și sincronizarea lor cu mișcările buzelor din film, după care editarea finală) știe că e vorba de o muncă migăloasă și foarte obositoare, mai ales aproape de sfârșit. Toți cei implicați au muncit din greu timp de o săptămână și au fost plini de bucurie când, la sfârșitul săptămânii, au putut să vadă filmul, împreună cu oameni din satul lor și din satele vecine. Oamenii din acest grup etnic sunt simpli, dar marginalizați de guvern. Trăiesc în sate, unele dintre ele greu accesibile (doar pe cărări înguste prin pădure) și cultivă toată mâncarea pe care o consumă. În general, au apă murdară din râurile care curg aproape de ei, nu știu dacă au izvoare cu apă curată. Deseori se îmbolnăvesc din cauza murdăriei transmise pe calea apei (bilharzioză, diaree). Locuiesc în case de lemn (să nu vă gândiți la cabane), ridicate pe piloni, cu acoperiș de iarbă sau frunze. De obicei umblă desculți și muncesc cu hărnicie. Mi-ar plăcea să locuiesc în sat cu ei și să învăț limba lor, pentru ca să îi pot ajuta în munca de traducere în viitor. Doresc mult să înțeleg cum vede Domnul Isus situația și să merg în direcția pe care mi-o arată El. [citeste mai departe…]

Pentru Total Schimbat, Mihai Dumitru

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button