BisericaMisiune

Scrisoare de informare nr. 1 din 2019 – Wycliffe Romania

Cum am scris și în scrisoarea anterioară, am terminat studiul pe cartea Deuteronom în noiembrie și ne-am bucurat să vedem cum Domnul a început să deschidă mintea și inima cursanților. 

După ultimul curs din an, am participat din nou la atelierul de traducere din Lae, care a durat două săptămâni. Mihai a lucrat împreună cu comisia de revizuire pe cartea Marcu, iar Hajni a ajutat la lucrurile administrative/financiare legate de atelier.

După acesta, în sfârșit, am luat și noi câteva zile de concediu în Madang, timp în care am vizitat și „wasfemili”-ul nostru care ne-a găzduit o lună, când eram în perioada de învățare a culturii din PNG, în martie 2017.

Am petrecut sărbătorile în Ukarumpa, după care ne-am reîntors în Bulolo în 7 ianuarie. Am început cu elan nou acest an care va fi foarte aglomerat. Primele cinci zile am avut un cuplu olandez la noi, care slujește, la fel ca noi, în domeniul promovării folosirii Scripturii, dar acum au venit ca să ne ajute în lucruri practice. Willem e un meșter bun și ne-a ajutat să reparăm anumite lucruri în casă. Majoritatea reparațiilor au fost la instalațiile de apă și sanitare, robinete și rezervoarele de apă. În sfârșit s-a rezolvat problema cu apa caldă cu ajutorul unui duș electric care încălzește apa instant. Am astupat găurile din pereți unde au mai intrat „musafiri” neinvitați. Am avut de lucru și la instalația electrică, deci nu prea ne-a mai rămas mult timp de petrecut cu ei în părtășie. Totuși, credem că Domnul i-a trimis la momentul potrivit, căci multe lucruri erau la limita funcționalității. Domnul să-i binecuvânteze pentru că au jertfit timp și energie să ne ajute!

După ce ei au plecat, am avut doar un week-end să ne revenim un pic din zilele foarte obositoare și să pregătim primul curs din anul acesta. Ne-a părut un pic rău că, după „rezultatele” anului trecut, în prima zi au venit doar trei participanți. Am auzit tot felul de motive pentru care nu au venit, dar numai Domnul știe care a fost motivul adevărat. Dăm slavă Domnului că El a ascultat rugăciunile, și în zilele următoare au venit 7-8 participanți. Acesta a fost primul din cele trei studii (de câte cinci zile), pe cartea Isaia, pe care dorim să le parcurgem înainte de a face o vizită acasă. Între 11-15 februarie am ținut al doilea curs (slăvit să fie Domnul pentru cei 9-13 participanți!) și pe 4 martie planificăm ultimul din această serie. Să ne rugăm în continuare ca Domnul să trimită oamenii potriviți în ciuda încercărilor/ispitelor și să-i facă receptivi la Cuvântul Lui!

Un alt motiv de mulțumire este că în ianuarie am reușit să imprimăm și să distribuim parțial primul comentariu de studiu biblic bilingv în limba Patep și Tok Pisin, pe cartea Deuteronom. Acesta a fost inspirat din materialul Fundației Istoria Binecuvântării, și traducerea din Tok Pisin în Patep a fost realizată împreună cu cursanții și cu cei care au fost disponibili în timpul vizitelor în satul Denglu. Mulți s-au bucurat și l-au apreciat. Noi nu am avut timp încă să realizăm și să ne bucurăm de el cu adevărat. Să ne rugăm să nu fie comentariul doar un decor sau ceva cu care oamenii să se laude, ci mai mult o unealtă bună în dezvoltarea lor spirituală și a celor din jur!

Citește mai departe: http://wycliffe.ro/scrisoare-de-informare-nr-1-din-2019-familia-dumitriu

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button