Meditatii

Trăiește sfânt!

”Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” Iosua 1:8

imagesBucuria cea mai mare a unui creștin e să știe că trăiește după voia lui Dumnezeu.  Însă teama cea mai mare cu care mulți se confruntă e că dacă știu să facă diferență între voia lui Dumnezeu și dorințele personale. Părerea mea e ca în fiecare zi și chiar în cele mai mici lucruri avem de ales intre a face voia lui Dumnezeu și voia noastră.

Eu voi relata experiențele ale vieții mele.  Îmi place foarte mult să observ cum acționează oamenii, cum gândesc, care le sunt prioritățile și cum își trăiesc viața pe acest pământ. În primele zile de muncă a venit o cunoștință cu cinci minute înainte de închiderea programului. Îmi place să fiu realistă și să spun lucrurilor pe nume. I-am spus ca mai sunt 5 minute până la închidere. A trecut cu vederea de acest aspect și a stat cu 45 minute peste program. La început mi-a fost greu sa accept, dar am ales să fiu amabilă și să văd ce pot învăța și din acest lucru. S-a hotărât în cele din urmă să cumpere ceva. I-am încasat suma celor cumpărate însă pe bon am trecut alte articole, dar cu același preț ca cele cumpărate pentru ca ceea ce a cumpărat ea nu le aveam încă introduse în sistem și nu puteam scoate bon pe ceea ce nu aveam în sistem. Ea a acceptat această idee și a plecat bucuroasă datorită achiziției făcute. În mintea mea se ridicau multe întrebări: Ce am avut de învățat din această experiență? Ce am câștigat prin faptul că am așteptat după cineva?  

Pot răspunde că am învățat răbdarea și să aștept după cineva: domenii în care uneori sunt falimentară. Am învățat să fiu amabilă și să accept că suntem diferiți și că uneori diferența dintre noi ne poate învăța multe lucruri.

Totuși experiența mea nu s-a încheiat aici.

A doua zi pe la ora zece m-au sunat cei de la muncă. Mi-au cerut să le spun varianta mea cu doamna în cauză. Le-am povestit ceea ce mi s-a întâmplat. Apoi am avut șocul zilei. Nu te poți aștepta să primești rău atunci când faci bine. NU te poți aștepta să primești ură din partea unor persoane pe care le cunoști. Totuși lucrurile frumoase nici în basme nu mai sunt. Bunătatea și acceptarea lipsesc din viața unora. Acum dacă nu ești fățarnic nu te încadrezi în cercul prietenilor tăi. Acum sinceritatea și corectitudinea nu mai sunt calități.

Tu din ce categorie faci parte?
Tu de voia cui asculți?
Voia lui Dumnezeu de a nu bârfi, de a nu folosi cuvinte urâte, de a nu minți și discrimina ți se pare că e demodata?

Dacă pentru tine nu e nimic greșit în a face toate aceste lucruri atunci nu trăiești în voia lui Dumnezeu. Ești o persoană care nu și-a răstignit firea.

 Pocăiește-te și trăiește sfânt!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button