Editoriale

Cum e Dumnezeu pentru tine? Bun sau rău?

God-is-good-all-the-timeMulţi întreabă “Cum poate un Dumnezeu bun să îngăduie ca lucruri rele sa e întâmple?”. Dar eu întreb: “Cum poate un Dumnezeu rău să creeze lucruri bune și frumoase, lucruri care sa inspiră, care ne ajută? De ce un Dumnezeu rău ne-ar dori binele? Iar dacă ar fi un Dumnezeu egoist de ce ar dori să împartă ceea ce are cu noi, oamenii? Ce Dumnezeu rău Și-ar da Fiul ca să moară pentru niște dușmani, cum Îi eram noi?”. Nu are logică.

Și eu uneori aud cum oameni buni păţesc lucruri rele, chiar foarte rele dar în Matei 6 scrie ca El e bun chiar și cu cei răi, că dă ploaie și soare și la cei buni dar și la cei răi. Sunt sigură că multora dintre voi vi s-au întâmplat lucruri nedrepte și nu înţelegeţi de ce, asta e din cauza acestei lumi rele. De multe ori am înţeles că trebuie să treci prin anumite greutăţi și încercări ca să-I poţi ajuta pe alţii când trec pe acolo. Sau ca Dumnezeu să te curăţească să te facă mai puternic, să-ţi arate că doar de El poţi să depinzi și uneori că să-ţi arate că ești mai puternic decât ai crezut vreodată.

E extraordinar că avem atât de multe lucruri, că putem afla atât de multe într-un timp scurt… că avem ce mânca și cu ce ne îmbrăca, și că am fost păziţi de atâtea și atâtea; că am trecut prin multe și am avut de învăţat din toate câte ceva. De puţine ori suntem recunoscători pentru lucrurile rele, avem mereu tendinţa să ne plângem și să ne compătimim. Dar lecţiile de viaţă sunt cele mai preţioase mărgăritare pe care le avem și pe care le înmulţim împărtășind cu alţii ce am învăţat.

Dacă încă ai impresia că Dumnezeu e rău, uită-te în jur, uită-te la natură și la oamenii buni pe care îi cunoști. Amintește-ţi că mereu a fost cineva alături de tine și că acesta nu e meritul tău. Când Dumnezeu îţi pare rău, uită-te cât bine ţi-a făcut, în ciuda faptului că nu ai fost un creștin care să fi meritat ceea ce ai primit. Eu personal când mă gândesc la viaţa mea văd mult mult har, parcă e fară margini. Am un Dumnezeu minunat și bun. Dar tu?

Show More

Related Articles

2 Comments

  1. De când mă ştiu Dumnezeu a fost bun cu mine, chiar şi când eu nu meritam. Am avut totul din belşug şi tot ce am plănuit după voia Lui, am realizat. Când duşmanul (securitatea comunistă) m-a şicanat, Dumnezeu m-a întărit şi nu le-am acceptat momelile (între 22…24 ani).Mulţumesc Lui Dumnezeu că eu la peste 83 ani, pot lucra ca ing.proiectant, e lucu mare, Slavă Lui! Sfat :puneţi-vă soarta în Mâna Domnului, şi El vă va păzii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button