DevotionaleEditoriale

Mereu este o poartă deschisă

open-doorÎn viaţa aceasta suntem puși în faţa multor situaţii, unele mai dificile ca altele, unele mai fericite și suntem puși în faţa unor noi provocări mereu și mereu.

Ca și creștini suntem conștienţi că Satan are mereu ceva cu noi… e normal ca mereu să ne ispitească, să ne lovească, să nu ne lase în pace. Mai știm că Isus ne-a spus că nu vom fi scutiţi de necazuri, și că lumea ne va urâ pentru că și pe El L-a urât (Ioan 17:19). De aceea suntem mereu îndemnaţi ca să veghem și să ne îmbrăcăm în armura prezentată în Efeseni 6. Ne e dat să trecem prin necazuri și să experintăm tot felul de sentimente, de care trebuie uneori să ne ocupăm. Viaţa uneori “fuge” atât de repede că nu mai știm cum să o ajungem.

Nu se știe de ce noi provocări vom avea parte, de ce ispite și ce teste, dar știm un lucru, că Dumnezeu are mereu o poartă deschisă și o cale de scăpare din acea situaţie (1 Cor 10:13). Tot El ne mai promite că ne va răspunde dacă Îl vom chema (Ieremia 33:3). Zicea psalmistul David că Dumnezeu Îi este un turn de scăpare și un loc de adăpost în necaz.

Situaţiile ce par și sunt fără nicio scăpare din punct de vedere uman, au o soluţie în Mâna atotputernică a lui Dumnezeu, Tatăl nostru. Așa că, să nu mai alergăm la oameni, la farmacii și spitale în primul rând, ci la Cel ce ne-a creat și știe cum funcţionează trupul, sufletul și duhul nostru. Să strigăm la El, iar El Își va aduce aminte de noi și ne va ajuta, căci ne iubește și nu dorește să pierim, ci să ne pocăim. Așa că nu te lăsa păgubaș și nu ceda. Nu dispera căci asta vrea Satan să faci.

  • „Incredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încredete-n El și El va lucra” (Ps 37: 5)
  • „Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăudă bunătatea Ta. Câci Tu ești un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu.” (Ps.59: 16)
  • „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omeneasca. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiti ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregatit și mijlocul să iesiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” (1 Corinteni 10: 13)
  • „Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari, și El va zdrobi pe vrăjmașii noștri.” (Ps 60: 12)
  • „Domnul Întărește pașii omului, când Îi place calea lui; dacă se Întâmplâ sâ cadâ, nu este doborât de tot, câci Domnul îl apucâ de mână.” (Ps 37: 23-24)
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button