DevotionaleEditoriale

Când acceptăm compromisul

Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.” (Iac.1:27)

compromisMulte religii parcă apar peste noapte, multe reguli şi şabloane după care lumea ar trebui să meargă, sau să respecte anumite reguli impuse de oameni pentru a avea parte de mântuire.

A fi neîntinaţi înaintea lumii, înseamnă să nu ne compromitem cu lucrurile lumeşti, să nu răstălmăcim Cuvântul lui Dumnezeu, şi a înainta pe cale aşa cum El doreşte, după sfântul Său Cuvânt.

Trist, dar adevărat, mulţi dintre aceia care au înţeles chemarea lui Dumnezeu, se scaldă în compromis. Mici erori de multe ori, duc la o eroare fatală vieţii noastre de creştini.

Când acceptăm compromisul, satana are portiţă deschisă pentru a ne acuza de greseala care am făcut-o. Spre fericirea noastră, este că încă avem har şi îndurare de la Dumnezeu. Totuşi, greşeala este greşeală, iar trăirea în păcat este cu totul altceva.

Când ne dăm seama de greşeală/compromis, bine este când venim în rugăciune la Dumnezeu şi îi cerem ca El să ne ajute să ne îndreptăm de pe calea care am apucat.

Compromisul de multe ori ni se pare banal, de multe ori vedem că ne favorizează şi începem să abuzăm şi să trăim din acest lucru. A te compromite pentru lumea de acuma, pentru bunurile materiale şi pentru un trai mai bun decât acela pe care îl ai, încercând să obţii lucrurile de care ai nevoie trăind în compromis, nu facem altceva decât să ne înşelăm pe noi înşine şi să ne condamnăm singuri la chinul care ne aşteaptă veşnic.

Nu avem şansă de reabilitare decât la cel care ne-a dăruit viaţa şi care ne poate da şi mântuirea sufletelor noastre. Modelat după voia lui Dumnezeu, înseamnă un om care îl aşteaptă veşnicia!

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close