O chemare la rugaciune, partea I

In Meditatii

Prayer_Team“Oamenii trebuie sa se roage necurmat si sa nu se lase.” – Luca 18:1

“Vreau dar ca barbatii sa se roage in orice loc.” – 1 Timotei 2:8

Voi incepe aceste serii de meditatii si voi incerca cat de mult posibil sa pun un mare accent asupra singurei modalitati prin care omul poate avea o stransa legatura cu Dumnezeu. O intrebare simpla care ti-o poti adresa. Aceasta intrebare este formata din doua cuvinte: Te rogi?

Aceasta intrebare este una la care nimeni altcineva nu poate raspunde decat tu. Daca participi la inchinarea ta publica sau nu, pastorul tau stie acest lucru. Daca tii rugaciuni familiale in caminul tau sau nu, cei din casa ta stiu. Dar daca te rogi sau nu in taina, daca ai un suflet zdrobit pentru comuniunea cu Dumnezeu si esti inflacarat pentru a te ruga in taina, aceasta este o chestiune intre tine si Dumnezeu. Rugaciunea este cea mai puternica arma a unui credincios, o arma care daca vrem ne putem folosi de ea sau nu.

Am sa vorbesc despre mai multe puncte ale necesitatii rugaciunii in viata credinciosului, dar deocamdata in aceasta meditatie ne axam pe un prim punct.

I. Rugaciunea este absolut necesara pentru mantuirea omului.

Vorbesc in special despre aceia care se numesc crestini intr-o tara ca noastra. Si despre acestia spun: niciun barbat, nicio femeie nu poate sa astepte sa fie mantuit daca nu se roaga. Ca un om sa fie mantuit fara sa ceara acest lucru, asa ceva nu pot sa vad in Biblie. Nu este absolut necesar pentru mantuire ca un om sa citeasca Biblia. S-ar putea ca un om sa nu fie invatat, sau sa fie orb, si cu toate acestea, sa-L aiba pe Hristos in inima lui. Nu este absolut necesar ca un om sa auda predicarea pubica a Evangheliei. S-ar putea sa traiasca unde Evanghelia nu este predicata, sau ar putea fi tintuit la pat, sau surd. Dar nu poti sa spui acelasi lucru despre rugaciune. Este absolut necesar pentru mantuire ca un om sa se roage. Trebuie sa mergem prin scoala rugaciunii, caci altfel, niciodata nu vom fi potriviti pentru vacanta de lauda. Sa fii lipsit de rugaciune inseamna sa fii fara Dumnezeu, fara Hristos, fara har, fara speranta, si fara cer. Inseamna sa fii in drum spre iad.

Acesta este un prim punct din aceste serii, voi reveni cu a doua parte cat de curand, dar pana atunci sa luam seama la aceste cuvinte, fie mic, fie mare, barbat, femeie, trebuie sa ne rugam constant si sa inflacaram rugaciunea tainica. Daca pana acum ce ai citit nu s-a aplicat in viata ta, te rog sa iei seama foarte serios la ce spun acum, deschide Biblia, lasa-ti genunchii sa se zdrobeasca pe pamantul acesta si striga catre Dumnezeul Atotputernic. El iti va auzi glasul si te va binecuvanta. Te incurajez la rugaciune, te incurajez la zdrobire in rugaciune tainica!

Parcă-mi zic, parcă mi-ar spune: “Ce strângi, omule, din flori?” / “Mi-auresc o rugăciune/S-o respir până în zori!”

epiesa.ro

You may also read!

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Misiune pe termen lung în grupul etnic Patep – familia Dumitriu

Dragii noștri frați, La sfârșitul lui decembrie 2017 am luat hotărârea de a ne concentra eforturile pentru următorii 3 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro