Caracterul meu. Caracterul ei. Unde să cedez?

In Familie

love couplesNu ştiu ceea ce vă sugerează titlul prezentului articol, sau la ce vă aşteptaţi să scriu. Ei bine, tot eu am să vă spun, şi vă voi provoca cu o întrebare de început: Care a fost primul tău gând când ai început o relaţie de prietenie cu o persoană de sex opus? Prietenie pentru timpul liber, sau gândul de căsătorie?

E adevărat, trăim vremuri tulburi şi din ce în ce e mai greu să vedem şi să găsim o persoană care să fie aproape pe placul nostru. Am totuşi o întrebare: Cumva Dumnezeu ţi-a mai creat vreo copie a ta? Nu! Cu siguranţă planul lui Dumnezeu e de cele mai multe ori este total opus faţă de planul nostru ca şi oameni. Credăm că facem cum vrem noi ca lucrurile să meargă bine, însă lucrurile merg tocmai altfel.

Când a fost ultima oară când te-ai întrebat, ai meditat şi ai spus: “Doamne, am nevoie de cineva care să mă ajute în defectele pe care eu le am, cineva care să mă accepte aşa cum sunt, şi să îmi fie cu adevărat un ajutor potrivit!”.

Ȋnţelegere şi acceptare

Un factor cheie în relaţiile dintre persoanele care au gânduri pentru un viitor împreună este înţelegerea şi acceptarea. Bineînţeles, nu vorbim aici de lucruri contradictorii pe care nu le putem accepta ca şi convingerile religioase şi alte lucruri mai mari. Ȋnţelegerea într-o relaţie joacă rolul de “piatră de moară”. Cu cât mai mult laşi “piatra de moară” să te şlefuiască, veţi descoperii două inimi modelate după un singur  ţel, două inimi care vor merge pe acelaşi drum, şi două inimi care vor lua împreună aceeaşi decizie.

Caracterul meu, caracterul tău, şi al altei persoane diferă total. Trăim în medii diferite, cunoaştem poate altfel lucrurile, însă a înţelege cum să înaintezi în relaţie/căsătorie reprezintă cheia de mare valoare ca o relaţie să dureze ani şi zeci de ani.

Rata divorţurilor în rândul căsătoriilor tinere creşte din ce în ce mai mult. Care este oare virusul? Cel mai probabil, lipsa de înţelepciune în a ceda lucruri în folosul persoanei de lângă tine. Imaturitatea şi orgoliul care te ţin mare în deciziile tale egoiste, îl împiedică pe cel de lângă tine să te respingă din pricina faptului că tot de unul/una singur/ă iei deciziile familiale.

Caracterul meu, caracterul tău sunt diferite! Ȋnvaţă azi cum să cedezi lucruri în favoarea şi în folosul celui de lângă tine! Te va ajuta să depăşeşti bariere care până acuma ţi se păreau imposibile!

You may also read!

Salutări din Etiopia – familia Pașcalău

ZILE DE SĂRBĂTOARE Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune,

Read More...

Meditaţie – 07.01.2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)

Read More...

10 calităţi ale unui lider înţelept, de Bebe Ciausu

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult şi să facă mai

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro